Foto: LETA

Trešdien, 4. jūlijā, pulksten 11 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā viens no darba kārtības punktiem ir mēra pienākumu izpildītāja iecelšana. Līdz brīdim, kad tiks ievēlēts jauns Rīgas mērs, pienākumus pildīs pašreizējais vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Jau ziņots, ka pašreizējais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis paziņojis par atkāpšanos no amata. Lai tas stātos spēkā, viņam domes sēdē ir jānolasa paziņojums par atkāpšanos.

Kā "Twitter" paudis "Par/Progresīvie" frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs, frakcija neatbalstīs Ķirša iecelšanu mēra pienākumu izpildītāja amatā.

Iemesls tam esot tas, ka tieši Ķirša pārraudzītajā jomā ir atklāta miljoniem eiro vērta izsaimniekošana un KNAB vērtē Ķirša izdarīto politisko spiedienu uz Rīgas domes ierēdņiem.

Savukārt otrs sēdes darba kārtības punkts paredz, ka tiks veiktas izmaiņas neatkarīgajā komisijā, kas tika izveidota pagājušajā nedēļā, lai izmeklētu disciplinārpārkāpumus divu atstādināto Satiksmes departamentu amatpersonu rīcībā.

Domes sēdes laikā, kurā komisija tika veidota, tika paziņots, ka viena no komisijā iekļautajām personām atrodas interešu konfliktā, tāpēc darbu komisijā nevarēs veikt.

Jaunais lēmums, par ko deputāti balsos trešdien, paredz, ka viņas vietā darbosies kāds Audita un revīzijas pārvaldes deleģēts pārstāvis.

Jau ziņots, ka Staķis pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata.

Mēra paziņojumā vēstīts: "Diemžēl tā vietā, lai veicinātu Satiksmes departamentā jau konstatēto pārkāpumu izmeklēšanu un novērstu tos, par jomu atbildīgie politiķi izvēlējās darīt visu, lai pārkāpumi tiktu "paslaucīti zem tepiķa", un darbinieku atbildības izmeklēšana – traucēta, novilcināta, sabotēta. Mani bijušie kolēģi izvēlējās nodevību – nevis pret mani, bet pret principiem, kas mums kādreiz bija kopīgi."

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka, ņemot vērā pārbaudē konstatētos pārkāpumus, kas liecina par prettiesisku un nesaimniecisku rīcību Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) veiktajos ielu asfalta seguma atjaunošanas darbos, šī gada 16. jūnijā uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināti RDSD direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un RDSD Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns. To paredz Rīga pilsētas izpilddirektora Jāņa Langes rīkojums.

Pārkāpumi atklāti dienesta pārbaudes laikā, kas sākta pēc Rīgas mēra Mārtiņa Staķa rīkojuma, kas savukārt izdots pēc trauksmes cēlāja ziņojuma saņemšanas.

Disciplinārlietas izmeklēšana atbilstoši Darba likumam jāveic mēneša laikā, un tā tiks pabeigta līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!