Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs iesaka no šīs partijas saraksta Daugavpils domē ievēlētajam Andrejam Elksniņam pārvērtēt savu atrašanos partijas rindās.

Elksniņš ir "acīmredzot, ilgi un rūpīgi ir skatījies spogulī, pirms izdarījis secinājumus par slinkajiem runčiem, kuri negribēja uzvarēt Saeimas vēlēšanās," norādījis Urbanovičs.

"Paškritika pēc notikušā ir nepieciešama gan partijas priekšsēdētājam, gan viņa vietniekiem, gan tās pašvaldības mēram, kura vadītajā pilsētā "Saskaņa" cieta vissāpīgāko zaudējumu. Tāpat kā ikvienam partijas biedram, kas šobrīd domā par "Saskaņas" nākotni no skatpunkta – ko es varu dot savai partijai, nevis ko tā var dot man," šādu partijas priekšsēža viedokli portālam "Delfi" pauda partijā.

"Šajā analīzē par turpmāko darbu, esmu pārliecināts, vairums biedru lieto vietniekvārdu "mēs", nevis "viņi" – tie slinkie runči, kuri negribēja uzvarēt. Taču, ja kādam "Saskaņa" pēc piedzīvotā zaudējuma ir kļuvusi par neizdevīgu platformu turpmākajā politiskajā ceļā, tad ir skaidri jāpozicionējas un jāpārdomā par savu atrašanos partijas rindās," uzsvēris Urbanovičs.

Viņš akcentē, ka "Saskaņa" ir skaidri paudusi savu nostāju pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā.

"Agresijas attaisnošana – tieša vai netieša, nav savienojama ar atrašanos "Saskaņas" biedru rindās," uzsvēris partijas vadītājs.

Kā ziņots, ka intervijā "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" Daugavpils mērs uz atkārtotu jautājumu par cerībām uz Ukrainas uzvaru, norādīja, ka uzvarētāju šajā karā nebūs, savukārt jautāts, kam pieder Krima, Elksniņš norādīja, ka uz šo jautājumu esot atbildējis vairākas reizes iepriekš. Lūgts precizēt, ko tieši viņš atbildējis, Elksniņš sacīja: "Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā".

"Kamēr ukraiņi cīnās par savas valsts neatkarību un Krievija turpina izvērst asiņainu karu savā kaimiņvalstī, nostāties agresora pusē ir nepieņemami. Elksniņa laipošana un izvairīgā attieksme pret atbalsta paušanu Ukrainai ir signāls, kas liek uzdot jautājumus par Daugavpils mēra lojalitāti Latvijas valstij. Aicinu Valsts drošības dienestu izvērtēt Elksniņa rīcību," norāda VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), kurš skubinājis Valsts drošības dienestu (VDD) vērtēt šos izteikumus.

VDD ir uzaicinājis Elksniņu ierasties paskaidrojuma sniegšanai.

Elksniņa izteikumi pamanīti arī Ukrainā, bet Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) vēstulē Elksniņam atgādinājis, ka Latvija nosoda Krievijas sākto karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!