Foto: Pexels

Veselības ministrija (VM) plāno Uztura padomes sastāvā iekļaut Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociāciju (LDUSA), liecina ministrijas saskaņošanai iesniegtais noteikumu projekts.

Patlaban Uztura padomes sastāvā ir pārstāvji no VM, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Diētas ārstu asociācijas, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte), Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Latvijas Pediatru asociācijas, Latvijas Universitātes, Latvijas Uzturzinātnes speciālistu biedrības, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Pārtikas un veterinārā dienesta, Rīgas Stradiņa universitātes, Slimību profilakses un kontroles centra un Zemkopības ministrijas.

Šī gada 24.maijā VM saņēmusi LDUSA iesniegumu, kurā lūgts iekļaut arī šīs asociācijas pārstāvi Uztura padomes sastāvā. VM ir izveidojusies ilggadēja, veiksmīga sadarbība ar LDUSA, gan izstrādājot veselīga uztura ieteikumus Latvijas iedzīvotājiem, gan sagatavojot Ministru kabineta noteikumu projektus uztura jomā, gan citādi sadarbojoties veselības politikas veidošanas procesā. Attiecīgi pieņemts lēmums akceptēt iestādes lūgumu un iekļaut tās pārstāvi Uztura padomes sastāvā.

Vienlaikus noteikumu projekts paredz noteikt, ka turpmāk Uztura padomes sēdes varētu tikt sasauktas ne retāk ka reizi gadā, jo līdzšinējā pieredze padomes sēžu organizēšanā liecina, ka ne katru gadu ir nepieciešamība sasaukt padomes sēdes divas vai vairāk reizes. Šobrīd tās tiek sasauktas ne retāk kā reizi pusgadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!