Foto: Vladislavs Proškins/F64

Saule arī mūsu platuma grādos nupat silda tik sparīgi, ka nokusis arī pēdējais ledus – tas, kas bija uzliets pasaules čempionātam hokejā. Par šo pasākumu pagājušajā nedēļā arī karstākās emocijas MVP slejās, jo mājiniekiem turnīra noslēguma tabulā, kā zināms, nekāds cukurs nesanāca. Pie tā vēl atgriezīsimies dažās tuvākajās dienās, bet pagaidām – īss kopsavilkums par pēdējā laikā jau paveikto.

Kas nogāja greizi jeb Hārtlija ēras loģiskais gals. Hokeja epilogs

Foto: Vladislavs Proškins/F64

Ar Kanādas uzvaru un Latvijas 11. vietu noslēdzies pasaules čempionāts hokejā. Iespēju netrūka, tomēr darbs palika nepadarīts, un šoreiz nevar teikt: pretinieks bija spēcīgāks. Savu lielo iespēju Latvijas izlase notrallināja pati – ar tuvredzīgiem lēmumiem, nesaprastiem spēlētājiem un apmaldījušos treneri priekšgalā. Par procesiem, kas rūga komandas iekšienē, un pretrunām starp spēlētājiem un treneri, kuru rezultātā daļa spēlētāju vairs nevēlas spēlēt Boba Hārtlija vadībā – daudziem negaidīti atklātā Ulvja Brožes rakstā uzreiz pēc Latvijas izstāšanās no turnīra.

Lasīt vairāk

Daugaviņš, Dārziņš, Ābols... Kur pazuduši krievu puikas Latvijas hokeja izlasē?

Foto: Vladislavs Proškins/F64

Šķiet, tas bija vēl pavisam nesen, kad ažiotāžu izraisīja trenera Haralda Vasiļjeva lēmums treniņus Latvijas hokeja izlasē sākt vadīt latviski, un tauta sajūsminājās par tolaik jauniņo Jāni Spruktu, kas vienīgais dzied Latvijas himnu pēc mūsu lielajām uzvarām. Patlaban viss sagriezies otrādi – krievu valoda ir dzimtā tikai vienam no komandas, kas Latvijas krāsas pārstāvēja čempionātā Rīgā. Kāpēc krievu puikas ledus laukumos sastopami arvien retāk vai arī šajā gadījumā nacionālais jautājums ir politisks, ne sportisks – skaidroja Jānis Freimanis.

Lasīt vairāk

Rūdīti kaujas apstākļos. 3x3 basketbola izlases 'šķēršļu skrējiens' uz Tokiju

Foto: FIBA

Par spīti tam, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs 3x3 basketbola izlase būs Latvijas, iespējams, reālākā medaļu pretendente, sprunguļus riteņos tai centušies ielikt ne jau kaut kur svešumā, bet gan tepat, dzimtenē. Latvijas Olimpiskās komitejas cilvēkiem komunikācijā ar Basketbola savienību nācās sastapties ar pamatīgu pretdarbību, bet pašiem puišiem – ar meliem un blēdībām, kuru mērķis ziemā bija siltajā vietiņā iedabūt citus, sev patīkamākus kandidātus.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā Rihards Zeilis analizēja Dāvja Bertāna lielā līguma pirmās sezonas plusus un mīnusus Vašingtonā, neatstājām bez ievērības Jeļenas Ostapenko nu jau kārtējo pirmās kārtas izstāšanos sev reiz tik veiksmīgajos "Roland Garros" kortos Parīzē, kā arī atzīmējām pārmaiņu vējus, kas pēc daudziem vienmuļiem "Mercedes" valdīšanas gadiem iepūtuši Pirmās formulas pilotu kopvērtējuma tabulā, kur vadību pārņēmis jaunais, talantīgais un karstasinīgais Makss Verstapens.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā ar vēsāku prātu pafiltrēsim hokeja čempionāta iznākumu, aprunājoties ar vienu no komandas vadošajiem vīriem, kā arī savus vērojumus apkopojot Armandam Pučem. Pastāstīsim par kādu rekordistu starp visiem Latvijas rekordiem, iepazīstināsim tuvāk ar spēlētāju, no kura vēlēšanās vai nevēlēšanās spēlēt šovasar, iespējams, būs atkarīgs NBA čempionu liktenis, kā arī pievienosim otro sēriju jaunajā Latvijas sporta "X stundu" seriālā – stāstu, kas satricināja pašmāju basketbolu pirms 17 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!