Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pārcietis labā ceļgala meniska plīsumu, kura dēļ viņam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmā sērija noslēgusies, paziņojis Dalasas "Mavericks" klubs.

Klubs paziņojumā atklājis, ka Porziņģis savainojumu pārcieta Rietumu konferences pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Losandželosas "Clippers" vienību. Plīsušais menisks kopš šī mača ticis aprūpēts, bet šobrīd klubs spriež par tālāku rīcību.

"Mavericks" paziņojuši, ka liepājnieks sērijā pret "Clippers" komandu vairs nepiedalīsies. Tiek pieļauts, ka basketbolistam varētu tikt veikta ceļgala operācija, ziņo medija ESPN žurnālists Tims Makmāns.

Kristaps Porziņģis jau pirms sērijas otrās spēles labā ceļgala dēļ tika iekļauts savainoto spēlētāju pieteikumā. "Mavericks" komanda toreiz publicēja, ka Porziņģa dalība spēlē ir zem jautājuma zīmes. Tomēr basketbolists spēja aizvadīt pietiekamu veiksmīgu spēli, Dalasas komandai izlīdzinot sērijā rezultātu. Pats basketbolists pēc mača atzina, ka pat viņam tas bijis liels pārsteigums, jo dienu iepriekš viņš nav juties pārāk labi.

Savukārt pirms sērijas pirmās un trešās spēles "Mavericks" vienība pieļāva, ka Porziņģis varētu nespēlēt, jo viņam bija sasists kreisais papēdis. Abos mačos basketbolists gan piedalījās.

Sākot ar dueļa ceturto maču, kurzemnieka iespēja doties laukumā pastāvīgi bijusi zem jautājuma zīmes. Labā ceļgala dēļ Porziņģis nepiedalījās ne ceturtajā, ne piektajā sērijas spēlē, kurā "Clippers" komanda panāca vadību 3-2.

Basketbolists pirms ceturtās spēles iesildījās kopā ar komandu, bet kādas 35 minūtes pirms mača sākuma tika izlemts, ka spēlē nevarēs piedalīties. Pēc šī mača viņa ceļgalam tika veikts magnētiskās rezonanses izmeklējums, kura rezultāti bijuši negatīvi.

Komandas galvenais treneris Riks Kārlails atklātu pesimismu par Porziņģa veselību pirmoreiz pauda jau trešdien, tobrīd komentējot viņa iespēju piedalīties ceturtdien plānotajā sestajā sērijas mačā, kas tika atcelts NBA basketbolistu protestu dēļ.

"KP [Kristaps Porziņģis] cauru dienu strādā ar mūsu medicīniskajiem darbiniekiem, Keisiju [Smitu], Dionu [Kalhūnu], Valdi [Porziņģa personīgo treneri Manolo Valdivoso]. Viņš izmisīgi vēlas spēlēt. Taču es neesmu optimistisks, skatoties, kā ir gājis," atzina Kārlails, kurš, atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu, uzsvēra, ka Porziņģim spēlēt neļauj ceļgals, nevis komanda viņu pietaupa, domājot par nākotni.

Savukārt piektdien, vēl nepilnu stundu pirms paziņojuma par meniska plīsumu, Kārlails par basketbolista statusu izteicās diezgan lakoniski.

"Viņš šodien trenējās, tika aprūpēts, veica savainojuma rehabilitāciju. Taču viņa dalība spēlē ir ļoti apšaubāma," izteicās treneris.

Porziņģis šosezon atgriezās laukumā pēc 20 mēnešu pārtraukuma. 2018. gada februārī basketbolists vēl Ņujorkas "Knicks" rindās pārcieta kreisā ceļgala krustenisko saišu plīsumu. Šī savainojuma dēļ basketbolists vispār nepiedalījās 2018./2019. gada sezonā.

Liepājnieks šosezon laukumā gāja 57 no komandas 75 aizvadītajām regulārās sezonas spēlēm, piesardzības nolūkos vienmēr izlaižot kādu no divās dienās pēc kārtas notiekošajiem mačiem.

Taču decembra izskaņā un janvāra sākumā Porziņģis sāpoša labā ceļgala dēļ nespēlēja desmit spēlēs pēc kārtas. Trenerim Kārlailam pirms sērijas piektās spēles tika arī vaicāts par saistību ar šo savainojumu, bet speciālists izteicās, ka abi gadījumi nav saistīti.

"Cik es saprotu, situācija ir citāda nekā tā bija janvārī. Vairāk nevēlos atklāt," noteica Kārlails.

Nākamā "Mavericks" un "Clippers" komandu sērijas spēle paredzēta svētdien. Abas komandas sacenšas līdz kāda izcīnīs četras uzvaras. Pagaidām nav zināms, kad notiks sērijas septītā spēle, ja tāda būs nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!