Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules tenisa superzvaigzne, izcilais serbs Novāks Džokovičs sešus gadus un četras dienas bija nepārspēts Melburnas kortos, līdz piektdien, 26. janvārī, aizvadīja vieno no savam vājākajām spēlēm "Grand Slam" turnīros lieliskās karjeras laikā. Kas tad īsti notika ar Melburnas kortu karali, kas liedza "Australian Open" karalim aizsniegties līdz savam 25. "Grand Slam" titulam? Jau spēles laikā par to prātoja televīzijas komentētāji, bet pēc mača medijos žurnālisti ar spēles un statistikas analīzi cenšas rast skaidrojumu netipiskajai situācijai.

Džokovičs šobrīd ir vienīgais no "četru lielo" ēras tenisistiem, kas vēl aktīvi spēlē visaugstākajā līmenī. Tenisa klasiķis Rodžers Federers raketes somā salika pirms pāris gadiem, Endijs Marejs turpina spēlēt, bet savulaik piedzīvotās traumas neļauj skotam tikt līdz "Grand Slam" izšķirošajām spēlēm, Rafaels Nadals arī pēc veselības likstām Melburnā vēl neatgriezās "Grand Slam" apritē, bet Džokovičs kā pēdējais mohikānis turpina dominēt kortā un neļauj tenisa nākamajai paaudzei "pastum malā" vecos.

2024. gada "Australian Open" pusfinālā piektdien Džokovičs nepilnas pusotras stundas laikā ar 1-6, 2-6, 7-6 (8:6), 3-6 zaudēja itālim Jannikam Sinneram, kurš kļuvis tādējādi par pirmo Itālijas tenisistu vīriešu vai sieviešu vienspēļu finālā Melburnā. Džokovičs iepriekšējo zaudējumu Medlburnas kortos piedzīvoja kopš 2018. gada 22. janvāra, kad serbs "Australian Open" ceturtajā kārtā toreiz sensacionāli trīs setos piekāpās korejietim Hjonam Čunam.

Sinners pirms spēles ar Dzokoviču bija vienīgais tenisists, kas ticis līdz pusfinālam bez neviena zaudēta seta, viņš kopā kortā spēlēs Melburnā bija aizvadījis par četrām stundām mazāk, nekā Džokovičs, tomēr tas nedeva itālim favorīta statusu. Arī ne fakts, ka Sinners ir vienīgais tenisists šobrīd profesionālā tenisa tūrē, kurš pieveicis Džokoviču divas reizes pēdējo 18 mēnešu laikā. Jo Džokovičs ir Džokovičs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!