Foto: LETA

Latvijas izlases hokejists Mārtiņš Karsums piektdien pozitīva Covid-19 testa dēļ nepiedalīsies Pekinas olimpisko spēļu mačā pret Somijas izlasi, bet visa valstsvienība kļuvusi par kontaktpersonām, ziņo Latvijas Televīzija no Pekinas.

Latvijas hokeja izlase piektdien aizvadīja rīta treniņu, kuru LTV žurnālists Dāvids Ernštreits raksturoja kā intensīvu. Tajā gan nevarēja piedalīties Mārtiņš Karsums, kuram pozitīva Covid-19 testa dēļ secen ies spēle pret Somijas izlasi.

"Mums visiem pēkšņi jāstaigā maskās," sarunā ar LTV saka izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. "Ja agrāk varēja vismaz ģērbtuvē būt bez maskas, tad tagad visiem ģērbtuvē ir maskas. Situācija mainās katru dienu. Bija plānots, ka Karsums šodien spēlēs."

Lai gan 13 izlases pārstāvjiem tieši piektdien beidzās kontaktpersonas statuss, tagad visa valstsvienība kļuvusi par kontaktpersonām. Galvenais šķērslis esot minētā masku valkāšana, uzsvēra LTV. Hokejisti smejot, ka tas dzīvi pat atvieglos, jo vienība varēs laiku pavadīt kopā. Taču izlases pārstāvjiem būs liegtas dažādas pārvietošanās iespējas un, piemēram, citu sporta sacensību apmeklēšana.

Tiesa, Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) gadījumu uztver nopietni, uztraucoties, ka tas varētu ietekmēt turnīra gaitu, stāsta Ernštreits. Hokejisti ieradās Pekinā pirms deviņām dienām, un spēļu organizatori bija gaidījuši, ka pēc tik ilga laika sportistiem nevajadzētu saskarties ar Covid-19 gadījumiem.

Izlases vārtus piektdien gaidāmajā spēlē sargās Jānis Kalniņš, izlasei veicot rotāciju, lai saprastu, kurš vārtsargs varētu spēlēt svarīgākajos mačos. Turnīru vārtos pret Zviedrijas izlasi uzsāka Ivars Punnenovs, kurš Vītoliņa vadībā piedalījās katrā no Pekinas atlases turnīra spēlēm.

Savukārt mačam tiks pieteikts Miks Indrašis, kurš kopā ar Karsumu pirmo spēli izlaida, teica Vītoliņš. Tāpat vienā maiņā ar ceturtā virknējuma aizsargu Patriku Ozolu tika iespēlēts pieredzējušais Artūrs Kulda, kurš vien trešdien devās uz Pekinu.

Kulda atzina, ka sarežģītajā pandēmijas laikā tāpat ticējis iespējai doties uz Pekinu. Savukārt ar 21 gadu vecu Ozolu viņš kopā uz ledus kāpis otro reizi dzīvē: "Domāju, ka viss būs labi. Viņš ir labs spēlētājs, un viņam bija laba sezona Rīgas "Dinamo". Domāju, ka mēs ļoti labi sapratīsimies. Viņš mani šodien [pamācīs]," smaidot LTV atzina Kulda.

Kulda piektdien arī oficiāli pieteikts turnīram, tā kā pieredzējušais aizsargs drīkstēs piedalīties spēlē pret Somiju.

Latvijas izlase ceturtdien uzsāka dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs, ar rezultātu 2:3 piekāpjoties Zviedrijas izlasei. Savukārt gaidāmie pretinieki Somijas valstsvienība ar rezultātu 6:2 sagrāva Slovākijas hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!