Foto: Gata Pabērza kolāža

Jau pavisam drīz Vērša gadu nomainīs Tīģera gads, tādēļ ir īstais brīdis palūkoties uz 2021. gada zīmīgākajām frāzēm MVP rakstos un intervijās. Jo gluži tāpat kā politikā, arī sportā vēsture mēdz atkārtoties, un dažas iepriekšējā gada atziņas var izrādīties noderīgas arī Jaunajā gadā.

Oktobrī publicētajā intervijā Jānis Timma atzina, ka 2017. gada Latvijas izlases modelim vairs nav bijis iespēju sevi apliecināt lielajos turnīros. Bet, vaicāts par to, vai šāda iespēja kādureiz vēl būs, Jānis atbildē pateica vārdus, kuriem saprāts rosina piekrist, taču sirds atsakās noticēt.

"Godīgi sakot, man šķiet, ka nē. Tam patlaban ir ļoti maz priekšnoteikumu."

Lasīt rakstu

Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

"MVPersonība" rubriku Tokijas olimpisko spēļu laikā startējām ar vienīgo divkārtējo olimpisko čempionu Latvijā Māri Štrombergu, kurš atskatījās uz savu karjeru BMX un pastāstīja par savu dzīvi pēc profesionālā sporta.

"Pēc uzvaras olimpiādē un prēmijas, manā kontā bija 295 tūkstoši dolāru, bet māja maksāja 285 tūkstošus."

Skatīties interviju

Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Pēc pagājušās sezonas Kristapa Porziņģa atgriešanās Dalasas "Mavericks" komandā šķita ne pārāk ticama. Armands Puče komentāra slejā atgādināja par to, ko Kristapam nācās piedzīvot Ņujorkā, un ieskicēja komandas veidošanas smalkumus Dalasā.

"Mūsējais ir nonācis jautrā karuselī, no kura parasti neizkāpj. No tāda – izmet. Labā ziņa: Porziņģis izturēja Ņujorkas murgu, izturēs – arī šo."

Lasīt rakstu

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tikai mēnesi pirms Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatu pameta kanādietis Bobs Hārtlijs. Bijušais izlases hokejists Oļegs Sorokins norādīja, ka runa drīzāk bijusi par gribēšanu, nevis varēšanu turpināt apvienot darbu valstsvienībā un klubā.

"Cilvēks, kurš klubam atnesis Gagarina kausu, būtu varējis parūpēties par to, lai viņu palaiž."

Lasīt rakstu

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Rakstu sērijā "Slaucamie vecāki" lielāko uzmanību piesaistīja hokejs, kas par spīti elitārajam statusam no jauno censoņu vecāku makiem Latvijā, bet, jo īpaši, galvaspilsētā, spēj izvilināt milzīgas summas.

"Jau pašā mazākajā, U7 vecuma grupā, jaunais hokejists vienas pilnvērtīgas sezonas laikā vecākiem izmaksā nepilnus 3000 eiro."

Lasīt rakstu

Foto: DELFI kolāža

"MVPersonība" rubrikā uz sarunu aicinājām Latvijas Olimpiskās vienības vadītāju un galveno sporta ārsti Līgu Cīruli, kurai cita starpā jautājām arī par to, kas viņu kā mediķi visvairāk satrauc panddēmijas kontekstā. Viņas atbilde bija tieša un izskanēja arī ārpus sporta aprindām.

"Mani visvairāk satrauc, ka esam idiotu konkursā 1. vietā pasaulē"

Skatīties interviju

Foto: Kadrs no video

Jau augustā par hokeja kluba "Liepāja" vadības solījumu nepildīšanu pret spēlētājiem trauksmi cēla pieredzējušais aizsargs Mārtiņš Gipters. Decembrī viņš bija gatavs savu stāstu uzticēt MVP, turklāt viņa stāstīto ar spilgtiem citātiem pastiprināja Liepājā dzimušais, augušais un spēlējušais Mārtiņš Oskars Freimanis.

"Kad pagriezos, viņš teica: "Lai tu, na..j, hallē vispār nerādītos. Ja tu ienāksi hallē, mēs tev mentus uzsūtīsim."

Lasīt rakstu

Foto: Ģirts Gertsons/F64

Lielu lasītāju atsaucību izpelnījās emocionālais stāsts par sportistu-dzīvnieku vārdā Mūnrejs – Tokijas olimpisko spēļu dalībnieka Kristapa Neretnieka zirgu, kurš uz olimpiādi veselības problēmu dēļ tomēr neaizbrauca.

"Ar asarām acīs vēlā vakarā gāju pie viņa runāties. Viņš ielika galvu man klēpī, palika tāds mīlīgs."

Lasīt rakstu

Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Šīgada septembrī apritēja desmit gadi kopš traģiskās Jaroslavļas "Lokomotiv" aviokatastrofas, kurā dzīvību zaudēja arī Kārlis Skrastiņš. Diemžēl hokejistu tuvinieku dzīves tas būtiski izmainīja ne tikai Skrastiņa, bet arī Jaroslavļas komandas kapteiņa Ivana Tkačenko gadījumā.

"Dienu pirms lidojuma, 6. septembrī, bija ultrasonogrāfija, un viņš uzzināja, ka būs dēls. Iekāpis lidmašīnā, visiem paziņoja: "Džeki, man būs puika!"

Lasīt rakstu

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vienkopus sapulcējušies jauni cilvēki ar atlētiskiem ķermeņiem, kas šajās dienās gatavi realizēt sava potenciāla maksimumu. Nav brīnums, ka olimpiskajās spēlēs sasniegumi reizēm tiek gūti ne tikai stadionos un sporta hallēs, bet arī olimpiskā ciemata istabiņās.

"Vienā dienā tu vari piepildīt savu sapni par olimpisko zelta medaļu, bet jau vakarā pārgulēt ar seksīgāko čali ciematā."

Lasīt rakstu

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!