Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Skotijs Pipens uzskata, ka pirmajā izslēgšanas spēļu mačā starp Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Clippers" komandām tiesneši bijuši pārāk punktuāli, bet divu tehnisko piezīmju nopelnīšana tāpat bijusi Kristapa Porziņģa kļūda, kas viņa pārstāvētajam klubam maksājis uzvaru.

"Mavericks" komanda sērijas pirmajā spēlē pirmdien ar rezultātu 110:118 piekāpās "Clippers" komandai. Dalasas vienības basketbolistiem praktiski visu otro puslaiku gan nevarēja palīdzēt Kristaps Porziņģis, kurš par divu tehnisko piezīmju nopelnīšanu tika izraidīts no spēles.

Pirmo pārkāpumu liepājnieks saņēma par tiesneša lēmuma apstrīdēšanu, bet vēl vienu tehnisko piezīmi viņš izpelnījās, iesaistoties asumos starp Luku Dončiču un Markusu Morisu. Zīmīgi, ka Porziņģi sociālajos tīklos aizstāvēja NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss, kuru savulaik pirmo reizi karjerā no spēles arī izraidīja tiesnesis Keins Ficdžeralds.

""Mavericks" šajā spēlē bija iespēja veikt lielu pavērsienu sērijā," televīzijas kanāla ESPN raidījumā "The Jump" atzina Pipens. "Uzskatu, ka Porziņģis nospēlēja lieliski, ņemot vērā, ka tā bija viņa pirmā "play-off" spēle. Viņš pavēstīja, ka dominēs soda laukumā. Domāju, ka viņš aizvadīja izcilu spēli aizsardzībā."

Titulētais Čikāgas "Bulls" komandas pārstāvis gan uzsvēra, ka otrā tehniskā piezīme "Mavericks" vienībai maksāja uzvaru.

"Man likās, ka pirmā tehniskā piezīme bija nepamatota. Tiesneši neļāva spēlētājiem reaģēt uz viņu lēmumiem. Taču šīs ir izslēgšanas spēles. Tajās varēs redzēt vairāk emociju. Otrās tehniskās piezīmes gadījumā tiesnešiem vajadzēja laikus reaģēt. Viņi ļāva Markusam Morisam rupji nospēlēt pret Dončiču. Kādam citam komandas biedram vajadzēja iejaukties. Tam nevajadzēja būt Porziņģim. Viņš pieļāva lielu kļūdu, un tas viņiem maksāja spēli," klāstīja Pipens.

Kolēģim piekrita NBA čempions Ričards Džefersons, kurš uzsvēra, ka šāda rīcība no "Clippers" komandas puses bija sagaidāma.

"Iepriekš jau runājām par "Clippers" piekopto fizisko spēles manieri. Tas neattiecas tikai uz ciešu aizsardzību, bet arī uz dažādiem papildu sīkumiem – Patriks Beverlijs līdīs zem ādas, Markuss Moriss uzstādīs fiziskas spēles noskaņu," uz diviem lielākajiem Losandželosas komandas provokatoriem norādīja Džefersons.

"Kad "Clippers" šādi sāk rīkoties, tev kā spēlētājam jāsaglabā psiholoģiskā stabilitāte. Lai cik sīkumaini tas nebūtu bijis, tas bija jāparedz. Porziņģim diemžēl nebija veida, kā aizstāvēt komandas biedru, nesaasinot situāciju. Galu galā tas viņiem maksāja spēli, bet viņam jārīkojas gudrāk," domu noslēdza bijušais basketbolists.

Jau ziņots, ka pats Porziņģis vainu nemeklēja soģos, atzīstot, ka viņam jāsavalda savas emocijas. Savukārt komandas zvaigzne Luka Dončičs atzina, ka visa komanda novērtēja liepājnieka centienus aizstāvēt komandas biedru.

Sērijas otrā spēle sagaidāma trešdien. Abas komandas spēkosies līdz kāda no tām izcīnīs četras uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!