Foto: F64
Ir materiāli, kas piesaistīti savam laika logam, un kuru aktualitāte neizbēgami dilst līdz ar notikumu, taču ir arī tādi, kas ieņem savu stabilu, nezūdošu vērtību – tādu, ko kalendāra lapaspušu pāršķiršana nespēj skart. Aiz muguras nedēļa, kurā savu MVP "bibliotēku" papildinājām ar vismaz pāris šādiem mūžzaļiem smaragdiem.

Kluss. Sīksts. Labākais metējs komandā. 'Timberwolves' pārstāvji atceras Gundaru Vētru


Foto: Kolāža DELFI

NBA pirmā latvieša Gundara Vētras nonākšanas iemesli, apstākļi un gaitas Ziemeļamerikā Latvijas medijos līdz šim bijušas aprakstītas visnotaļ haotiski un fragmentāri. Tagad Reinis Lācis aizpildījis šo robu, sazinoties ar vairākiem Vētras līdzgaitniekiem un laikabiedriem "Timberwolves" komandā, apkopojot viņu brīžiem pārsteidzoši detalizētās atmiņas un atziņas par un radot tiešām iespaidīgu stāstu, kas paver priekškaru uz tā laika notikumu aizkulisēm.

Lasīt vairāk

'Vai tiešām vēlos paspiest roku Putinam? Jā.' Bobs Hārtlijs par vīrusu, hokeju un politiku


Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Gribētu aprunāties ar Vladimiru Putinu, kurš tik daudz dara Krievijas labā. Gribētu viņam paspiest roku," rudens sākumā Krievijas medijos izteicās Bobs Hārtlijs. Bija sajūta, ka šis ir jāpārprasa... Pie viena pajautājot Latvijas hokeja valstsvienības galvenajam trenerim arī par Covid-19 efektiem un defektiem, Oskara Bārtuļa atgriešanos komandā, pasaules čempionāta iespējamo norisi Baltkrievijā un daudz ko citu.

Lasīt vairāk

Miljonāru asaras Barselonā.... Kā izira pasaules labākā futbola komanda


Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Cik sen, kad "Barcelona" bija pasaules futbola virsotnē, un satikšanās ar to jebkuram citam klubam nozīmēja ja ne automātisku nāves spriedumu, tad vismaz garantētu spīdzināšanu. Bagāta, varena un laukumā – izcila! Kā gan sportiski un finansiāli tik labi situēts klubs attapās pie 2:8 Čempionu līgā, Lionela Mesi ultimāta un pašlaik tikai 12. vietas Spānijas čempionātā? Agris Suveizda salicis visus saskaitāmos vienā loģiskā vienādojumā.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā pavadījām pēdējā gaitā futbola leģendu Maradonu – nedaudz netradicionāli, pieminot viņa regbija fana kaislību, kuru vēsturiskā cīņā par savu pirmo lielo titulu motivācijai sev mēģināja izmantot Argentīnas izlase. Futbola zālāja mums lika uzkavēties arī kārtējā epizode Jāņa Freimaņa sērijā par Latvijas izcilajām komandām, kas šoreiz bija veltīta Ventspils futbola komandas izcilajai sezonai uz Eiropas skatuves, savukārt vēlreiz pārliecināties par neizmērojamajām cilvēka spēju robežām ļāva Ilzes Upītes stāsts par apņēmīgo Diānu Džavizu, kas cigarešu paciņu un liekā svara kilogramus iemainīja pret skriešanu, kā rezultātā šoruden laboja 31 gadu seno valsts rekordu diennakts skrējienā.

Kas gaidāms "MVP"


Nākamajā nedēļā mazliet vairāk pievērsīsimies basketbolam – vispirms, sagaidot Latvijas vīriešu izlasi mājās no Eiropas kvalifikācijas cīņām Sarajevā, bet tad – pavadot TTT dāmu Eirolīgas pirmo sabraukumu Žironā, kā arī mēģinot ieskatīties dziļāk aiz Dāvja Bertāna daudzmilijonu superlīguma ar Vašingtonas "Wizards". Tāpat lūkosim noskaidrot, vai patiešām viss ir tā, kā izskatās stāstā kāda Latvijā populāra ziemas sporta veida pēdējā laika peripetijām, kā arī uz interviju aicināsim vienu no mūsu hokeja valstsvienības milžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!