Foto: Shutterstock
Ziedošā pavasarī, kad sāk plaukt visi iespējamie ziedi un krūmi, tā vien gribas tos redzēt arvien vairāk un vairāk. Arī kūku dizainu modē konditori no visas pasaules un Latvijā pēdējā laikā pacentušies ar to, ka ziedi uzplaukst arī uz svētku tortēm. Un nevis svaigie, bet ar māksliniecisku roku uzzīmēti tieši uz kūkas. Noķer iedvesmu paša dekorētai vai pie konditora pasūtītai kūkai arī tu!

Mūsdienu iespējas konditorejā ir ļoti plašas – skaistus sviesta, olbaltuma vai svaigā siera krēma ziediņus uz kūkas var uzzīmēt ar visdažādāko formu uzgaļu palīdzību. Uzgaļu formas ir tik dažādas – konditorejas preču veikalos nopērkami tādi, kas paredzēti tieši ziedlapiņu formu veidošanai, kā arī ērtai zīmēšanai, lai uzvilktu šaurākas un treknākas līnijas. Video pamācībā zemāk var redzēt, ka viss atkarīgs no uzgaļa veida un roku veiklības.

Lai iegūtu krēma ziedus, kas izskatās kā abstrakti izsmērēti, noderēs dažāda izmēra mazie paletes naži – arī tos meklē konditorejas preču veikalos. Ērtākai dažādu krāsu krēma ziešanai uz kūkas var izmantot tīru krāsu paleti, uz kuras uzspiest krēma piciņas. Bet pašu krēmu iekrāsošanai izvēlies pulverveida pārtikas krāsvielas, tā krēms nezaudēs savu vijīgo un stingro konsistenci. Zemāk ievietotajā video redzēsi, kā praksē izskatās kūkas dekorēšana ar paletes nazīti.

Vēl viens ērts veids, kā izdekorēt kūkas, kas apsmērētas ar izlīdzinātu krēmu sānos, ir gleznot puķes ar otiņas palīdzību. Te noderēs speciālas pārtikas krāsvielas vai krēms, kas padodas ziešanai ar otiņu.

Lūk, pamācības un receptes kūku krēmiem, kas noderēs tieši dekorēšanā, ja svētku kūku gatavo mājās:


Bet nu laiks noķert ziedošo kūku iedvesmu!


Skaists piemērs ar paletes nazi dekorētai kūkai.


Viens mazs konditorejas uzgalis var paveikt ļoti daudz.


Šobrīd īpaši aktuālas minimālisma stilā dekorētas kūkas.


Ceriņu laika sapnis…


Vijīgie pasteļtoņi vienmēr aktuāli.


Margrietiņas – tik askētiskas, bet skaisti uzsēdušās uz kūkas.


Bet šeit visā krāšņumā redzams, kādus ziedus var izvīt ar dažādu uzgaļu palīdzību.


Bieza krēma ziedi ar paletes naža palīdzību.


Un sīkziediņi…


Piemērs, ko var panākt ar vienkāršu otiņas pieskārienu un šķidru pārtikas krāsvielu.


Krēma ziedi visā to krāšņumā.


Koši, vienkārši, bet iespaidīgi!


Skaisti piemēri, kā dzīvie ziedi papildināti ar krēma ziediem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!