Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Sestdien, 16. septembrī, Āgenskalna tirgū norisinājās Rīgas Rudens Street food festivāls. Tas turpināsies arī svētdien, kad noskaidros šī gada labāko Latvijas ielu ēdināšanas kultūras uzņēmumu, Latvijas pārstāvi Eiropas ielu ēdiena kultūras konkursa finālā Vācijā.

Sestdiena bija galvenā sacensību diena, kurā no pulksten 12 žūrija vērtēja katra dalībnieka labākos, konkursam pieteiktos street food ēdienus.

Arī pasākuma apmeklētājiem bija iespēja noteikt savu izvēli, balvas "Tautas favorīts" uzvarētāju, balsojot par savu iecienītāko street food ēdinātāju.

Svētdien, 17. septembrī, notiks rezultātu paziņošana un lielā apbalvošanas ceremonija.

Pagājušā gada Latvijas posma uzvarētāji bija "Vīnkalnu picērija", kas ar savu atraktivitāti un gardajām picām priecēja Minhenes ESFA fināla apmeklētājus.

Festivālam Āgenskalnā nav ieejas maksas, un tā programmu papildina dažādas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, kā arī daudzpusīgas pašmāju ēdienu un dzērienu degustācijas.

"European Streetfood Awards" (ESFA) Latvijas posms tiek organizēts jau trešo reizi, un tas pulcē kopā Latvijas labākos un drosmīgākos street food jeb ielu ēdiena ēdinātājus.

ESFA 2017. gadā izveidoja Lielbritānijas street food balvu apvienība (British Street Food Awards), ar mērķi attīstīt street food ēdināšanas kultūru gan Lielbritānijā, gan Eiropas līmenī, veidojot savstarpēju, internacionālu sadarbību starp dažādu valstu ēdinātājiem. Šogad ESFA fināla sacensībās tiks pārstāvētas tādas valstis kā Lielbritānija, Zviedrija, Norvēģija, Šveice, Islande, Vācija, Somija, Dānija, Itālija, Slovākija, Polija, Rumānija, Vācija un arī Latvija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!