Foto: The Naughty Fork/TikTok

"TikTok" viena no jaunākajām tendencēm ir "rat snacks", kas tiešā tulkojumā skanētu kā "žurku uzkoda". Tiesa, ar žurkām šeit nav nekāda sakara! Tomēr tām ir tiešs sakars ar atkritumu tvertnēm. Un arī šīm uzkodām – tās tiek pagatavotas no ēdienu salikumiem, kurus ierasti nav ēst kopā. Proti, ēdiena pagatavošanai tiek izmantota pieeja "visu var likt kopā". Un visdrīzāk ikvienam no mums ir padomā kāda dīvaina uzkoda, ko kādu dienu izgudrojām "bada lēkmē", tomēr lielākajai daļai cilvēku par šo uzkodu izskanētu frāze "fui".

Tātad, neatkarīgi no tā – izmanto "TikTok" vai nē, ikvienam ir pazīstams šis netradicionālais uzkodu veids. Nu, piemēram, vai neesi iemērcis frī kartupeļus saldējumā? Vai, jā, arī Pipara slavenais "Oreo" cepums, kas ietīts bekonā, ietilpst "dīvaino salikumu uzkodu" sarakstā.

Šīs uzkodas, kuras cildina visdīvainākās ēdienu kombinācijas, šobrīd ir ļoti izplatītas un saņem sen pelnītu atzinību. Kāds tiktokeris tās raksturojis: "Tas ir neierastu sastāvdaļu sajaukums, ko pagatavo tikai tajos brīžos, kad ķermenis un smadzenes kliedz: "Esmu izsalcis, bet ledusskapī nekā nav!"" Tiesa, dīvaino uzkodu visdrīzāk neatradīsi kāda restorāna ēdienkartē. Tās tiek pagatavotas no pieliekamā, saldētavas vai ledusskapja satura, izmantojot produktus, kurus visbiežāk neizmanto kopā un kuriem ir atšķirīga garša un tekstūra. Receptes ir nesarežģītas un impulsīvas, reizē arī baudpilnas, un bieži vien uzkodas tiek ēstas, stāvot pie izlietnes vai skatoties "Netflix" pārraides.

"TikTok" ir atklājis daudz "rat snack", tēmturis sakrājis vairāk nekā 12 miljonus skatījumu, un to skaits turpina pieaugt! Satura veidotāji, kuri dalās ar savu iecienītāko dīvaino uzkodu, kļūst arvien populārāki. Un, ja tavā dzīvē ir vieta vēl dīvainākiem uzkodu salikumiem, zemāk piedāvājam dažas iedvesmas.

Čipsu zupa ar etiķi

Kāda tiktokere janvārī dalījās ar savu iecienītāko neierasto uzkodu: "Nepieciešams tikai nedaudz etiķa un čipsi, kas jāsasmalcina bļodā." Klipam ir vairāk nekā 33 000 atzīmju "Patīk" un 426 komentāri, kuros lielākā daļa cilvēku aizstāv šo uzkodu.

@ken.eurich ♬ original sound - Ken Eurich

Marinētu gurķi siera segā

Savukārt Klēra Snaidera kļuva pazīstama, kad dalījās ar savu "Marinēti gurķi segā" recepti. Ar vārdu "sega" viņa apzīmē siera šķēli, kuru viņa uz pannas izkausē, bet pēc tam tās vidū ieliek marinētu gurķi un aptin to.

Viņa piesaistīja 1,6 miljonus cilvēku, kuriem patika šis video.

@clurmurr where the pickle people at 🙋‍♀️ #guiltypleasuresnack #picklesnack ♬ original sound - Claire

Maršmelovi ar popkornu

Tiktokeri iesaka izkausēt mini maršmelovus jeb vaniļas zefīrus, to masu pievienot popkorniem, samiksējot visu kopā. Būtībā gatavo rezultātu varētu nodēvēt par "popkorna bumbu". Kāds no lietotājiem gājis soli tālāk, pievienojot želejas konfektes jeb "jelly beans" bļodas saturam.

@mealswithmax My new favourite treat! 😍 #marshmallow #popcorn #cheatmeal #highcalorie #mealswithmax ♬ Food - Densky9

Čipsi un šokolāde

Šī, iespējams, ir viena no vienkāršākajām dīvainajām uzkodām, jo ​​viss, kas ir nepieciešams, ir čipsi un iecienītākā šokolāde. Kā šajā video demonstrē @eatkyoot, viss, kas ir jādara, ir jāuzliek šokolāde virs čipsa, un voilà. Tu esi ieguvis sāļu un saldu kraukšķīgu gardumu!

@eatkyoot Do you think this is weird #fyp #smallbusiness #chocolate #smallbrand #sustainable #vegan #ethical ♬ As It Was - Harry Styles

Zemesriekstu sviesta grauzdiņi, marinēti gurķi, šrirača un sojas mērce

Daudzas dīvainās uzkodu kombinācijas vietnē "TikTok" ir saistītas tieši ar marinētiem gurķiem. Un tas ir loģiski, jo tie piešķir perfekti skābu garšu un kraukšķīgu tekstūru. Video autors maizes šķēli apsmērē ar zemesriekstu sviestu, pa virsu liek skābo gurķi, visu noslēdzot ar šriraču un sojas mērci, tādā veidā radot dīvainu, bet brīnišķīgu kombināciju.

@ecotokcollective Here’s a quick vegan snack from @traashboyyy Would you try this?! 😋♻️ #vegan #foodtok #snack #ecotok ♬ original sound - EcoTok Collective

"Pringles" čīzburgers

Izrādās, nav nepieciešama burgermaizīte, lai pagatavotu gardus čīzburgerus. Var izlīdzēties ar "Pringles" čipsu laiviņām, tādā veidā uzkodu pagatavojot vien nieka divās sekundēs. Uz "Pringles" čipsa klāj sinepes, tomātu mērci, marinētu gurķi un rīvētu sieru. Un tas arī viss!

@naughtyfork #ad @pringles and Cheeseburgers: A Love Story #snackidea #unhingedsnack #unhinged #ratsnack ♬ original sound - The Naughty Fork

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!