Foto: DELFI
Pēc galvu reibinošas ballītes, kad iepriekšējā vakarā virglprātīgi tukšotas neskaitāmas šampanieša un gardu kokteiļu glāzes, paģiras nākamajā rītā ir neizbēgams fakts. Lai pēc svinībām nebūtu jāvelta pēdējie spēki ēdiena gatavošanai, jau pirms svinēšanas būtu prātīgi padomāt par profilaktiskiem pasākumiem, savlaicīgi pagatavojot lielu katlu spēcinošas brīnumzupiņas.

Kad jāatkopjas no jestras svinēšanas, lai pienācīgi sagatavotos darba cēlienam, visas pēcsvētku dienas garumā dzer daudz šķidruma un "piesien" dūšu ar kādu kuņģi nepārslogojošu, bet uzmundrinošu zupu no "Tasty" recepšu krājumiem.

Lai laba veselība!

Kreptīgā paģiru zupa ar liellopa gaļu

Foto: Shutterstock

Pēcsvētku dienā, protams, var ēst visus pārpalikumus no svētku galda, bet tad, ja viss jau noēsts vai nekas no esošā nekārojas, pamatīgi pabaros un enerģiju atgriezīs šī biezzupa.

Lasīt vairāk

Fiksā paģiru zupa

Foto: Shutterstock

15 minūtēs pagatavojama paģiru zupa.

Lasīt vairāk

Ātrā soļanka ar kāpostiem un desiņām

Foto: DELFI

Kad ģimene pieprasa soļanku, bet nav laika vārīt buljonu un "ķēpāties", sagatavojot nieres, vāru vienkāršotu soļankas variantu. Lielais katls ar gardu, dūšu piesienošu zupu ir gatavs jau nepilnas stundas laikā, turklāt nākamajā dienā soļanka garšo vēl labāk.

Lasīt vairāk

Soļanka no trīs veidu gaļas

Foto: Shutterstock

Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.

Lasīt vairāk

Soļanka gruzīnu gaumē

Foto: Shutterstock

Soļanka gruzīnu gaumē - sātīga pusdienu un vakariņu zupa.

Lasīt vairāk

Borščs Kubaņas kazaku gaumē

Foto: Shutterstock

Riktīgi sātīgs borščs Kubaņas kazaku gaumē. Asu izjūtu cienītāji to var uzlabot, pievienojot čili piparu.

Lasīt vairāk

Ukraiņu borščs ar gaļu

Foto: Wikipedia

Ukraiņu borščs ar gaļu derēs gan ikdienai, gan ciemiņus uzņemot.

Lasīt vairāk

Sātīgais rasoļņiks

Foto: Shutterstock

Sātīgais rasoļņiks - kārtīgas pusdienas visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Grūbu - sālītu gurķu zupa

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama grūbu - gurķu zupa.

Lasīt vairāk

Spirdzinoša griķu-gurķu aukstā zupa ar ķiplokiem

Foto: DELFI

Kad vasarīgi laikapstākļi vēl turpina priecēt un gribas sevi palutināt ar ko spirdzinoši svaigu, bet visas iespējamās aukstās zupas variācijas jau ir apnikušas, laiks izmēģināt ko neparastāku. Kaut gan griķi un aukstā zupa iesākumā var šķist neiespējams salikums, tomēr ir vērts vismaz vienreiz ļauties eksperimentam, lai secinātu, ka tas ir garšīgi. Ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Kreptīgā skābu kāpostu zupa

Foto: iStock

Janvāris ir īstais laiks, kad gatavot spēcinošas un sildošas zupas, piemēram, šo skābu kāpostu zupu, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.

Lasīt vairāk

Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili

Foto: Shutterstock

Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!