Foto: Shutterstock
Mājiniekus pēc pusdienām iepriecināt ar kādu desertu it nemaz nebūs sarežģīti, ja mājās ir kāds ķekars banānu. Atliks vien izvēlēties, kas vairāk tīk, un ķerties pie gatavošanas. Lūk, desmit varianti no "Tasty" recepšu krājumiem!

Mazāk nekā pusstundas laikā var radīt neticami gardu saldo ēdienu – atliek vien banānu apcept medū un kanēlī, vai žigli apviļāt kādā mīklā un novārīt eļļā. Banāniem lieliski piestāv auksts saldējums un šokolādes mērce. Tāpat var pagatavot neticami vienkāršu banānu saldējumu no saldētiem banāniem, kas sasmalcināti blenderī. Pēc tam tiem atliks pievienot vien kādu saldinātāju un kakao.

Bet, ja laika ir vairāk, tad pavisam noteikti jāpamēģina "Banoffee" kūka vai tās ātrā versija glāzītēs. Kūkā banāni mīsies ar vārīto iebiezināto pienu un salda krēma kārtu.

Pie tējas krūzes lieliski garšos arī kāda vienkārša banānu smalkmaizīte, ko pagatavot no kārtainās mīklas, kas aizķērusies saldētavā. Dzīvo garšīgi!

Cepti banāni taizemiešu gaumē

Foto: Shutterstock

Siltie banāni kraukšķīgas mīklas mētelītī. Pasniedz ar pūdercukuru un šokolādes mērci.

Lasīt vairāk

Kanēlī karamelizētie banāni ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Ātrs un pavisam vienkāršs deserts – pannā karamelizēti banāni ar kanēli. Silto gardumu pasniedz ar saldējumu.

Lasīt vairāk

Banānu krēms

Foto: Shutterstock

Banānu krēms īpaši gards ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Ātrā versija 'Banoffee' kūkai glāzītēs

Foto: DELFI

Kad nav daudz laika, ko veltīt kūkas gatavošanai, vienmēr atceros par "Banoffee" kūku. To dievina saldummīļi, tā ir viegli pagatavojama, turklāt pat tad, ja pa rokai nemaz nav kūkas veidnes.

Lasīt vairāk

Banānu 'splits' – deserts ar banāniem, saldējumu un putukrējumu

Foto: Shutterstock

Banānu "splits" ir viens no desertiem, kuru var atrast teju jebkurā ASV mazajā vai lielajā ēstuvē. Kāda farmaceita radīts, šis saldais ēdiens kulinārajai pasaulei pazīstams jau vairāk nekā 100 gadus. Pamēģini pagatavot mājās!

Lasīt vairāk

Zibenīgais banānu un kakao saldējums jeb 'nice cream'

Foto: DELFI

Tie, kuri mēdz sekot līdzi dažādiem kulinārajiem blogiem un sociālu tīklu profiliem, zinās, kas ir "nice cream" jeb sasmalcinātu saldēto banānu krēms. Ja nē, pēdējais laiks iepazīties, jo "naiskrīms" patiesi ir kas dievīgs svelmainā vasaras dienā – maigs, atvēsinošs un ļoti, ļoti garšīgs. Ja neskaita saldēšanas laiku, kārums būs gatavs 5-10 minūtēs.

Lasīt vairāk

Ātrā Banoffee kūka ar banāniem un iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Cepti banāni ar kanēli un riekstiem

Foto: DELFI

Kad gribas kaut ko garšīgu, bet saldās kāres remdināšanai gluži kūku cept neceļas roka, vērts pagatavot šo izcili vieglo, bet bezgala gardo desertu!

Lasīt vairāk

Banāni tempuras mīklā ar banānu krēmu no Artūra Taškāna

Foto: DELFI

Gards un grēcīgs deserts – banāna gabaliņi, fritēti gaisīgajā tempuras mīklā, kas pasniegti ar maigu un nedaudz skābenu banānu un citrusu krēmu un izkausētu šokolādi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas un kafijas grauzdētavas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar banāniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgas, kraukšķīgas maizītes ar karamelizētiem banāniem un aprikožu ievārījuma glazūru. Pasniedz ar putukrējumu vai skābo krējumu, kas sakults ar cukuru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!