Foto: Shutterstock kolāža
Ir klāt tas vasaras brīdis, kad kabači aug griezdamies, tādēļ lieti noder katra jauna ideja, kā garšīgi likt lietā bagātīgo dārza ražu. Pālapojot "Tasty" recepšu krājumus, uzgājām virkni kabačiem veltītu recepšu kolekciju, kur atrodamas gan labākās plācenīšu receptes, gan idejas kabaču krēmzupām, pildīšanai, panēšanai un sulīgo dārzeņu saglabāšabai ziemas krājumiem.

Šis recepšu špikeris ir īpaši ērti lietojams, jo receptes jau ir sadalītas pa kategorijām, un tev atliks vien izvēlēties, kuru no, piemēram, 14 sacepumiem, septiņām krēmzupām, 13 dažādos veidos pildītiem kabačiem vai 17 kabaču konserviem izmēģināt šodien.

Lai labi garšo!

Kabaču sezonai aktuāli: 12 ģeniāli vienkāršas pankūku un plācenīšu receptes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press/Shutterstock kolāža

Sagaidot kabaču sezonu, raža nereti ir tik bagātīga, ka nav ne jausmas, kā realizēt šo dārzeņu lērumu. Mēs iesakām pārbaudītu variantu – izmantot kabačus pankūku vai plācenīšu cepšanai, jo tas ir vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuves gudrībās.

Lasīt vairāk

Kabači un maltā gaļa: 15 receptes maltītēm, ar kurām nenošausi greizi

Foto: Shutterstock kolāža

Vasaras sezonā, kad nav lustes stundām stāvēt pie plīts, lieti noder idejas, kā ātri paēdināt visu ģimeni bez liekiem pūliņiem. Šobrīd, kad kabači aug griezdamies, mēs iesakām tos kombinēt ar malto gaļu. Tas būs trāpījums desmitniekā, jo šī divsavienība garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem, turklāt variācijas ir teju bezgalīgas. Iedvesmai piedāvājam 15 receptes no "Tasty" apcirkņiem.

Lasīt vairāk

15 ātro vakariņu variācijas ar pildītiem kabačiem vai cukīni

Foto: Shutterstock

Kabači ir viens no visdaudzveidīgāk pielietojamiem sezonas dārzeņiem, kuru garšīga pagatavošana neprasa ne lielas pūles, ne laiku. Cepti, tvaicēti vai grilēti kabači nezaudē savu patīkami stingro un kraukšķīgo struktūru, tādēļ ir ideāli piemēroti arī pildīšanai. Maltā gaļa, siers, sēnes un dažādi graudaugi – pildījumu variācijas ir teju bezgalīgas. Tev atliek tikai ļaut vaļu fantāzijai, lai pēc neilga laika jau celtu vakariņu galdā kārdinoši smaržojošas un apetītlīgas kabaču "laiviņas" vai "gredzenus".

Lasīt vairāk

Ne tikai ripiņas: neparasti kabaču un cukīni ēdieni, kas jāizmēģina

Foto: Shutterstock

Ja ledusskapja dārzeņu kastē glabājas kabači vai cukīni, visbiežāk tos izmantojam, apcepot uz pannas ripiņas mīklas panējumā. Bet tas nebūt nav vienīgais veids, kā iekļaut ēdienkartē zaļos dārza labumus.

Lasīt vairāk

Kabaču krēmzupas – gan siltas, gan aukstas: 7 idejas, kā izmantot brango ražu

Foto: Shutterstock

Kabaču sezonai turpinoties uz pilnu klapi, daudzi no mums vairs negrib ne domāt par kabaču plācenīšiem, pankūkām un pannā ceptām ripiņām. Ko iesākt, lai izdomas trūkuma dēļ nenākto veselīgo sezonas dārzeņu ražu izmest mēslainē? Problēmas atrisinājums ir kabaču krēmzupa – tā ir sātīga, garda, turklāt pagatavojama gan siltā, gan aukstā veidā.

Lasīt vairāk

Burciņā notverti vasaras mirkļi: 21 veids, kā iekonservēt kabačus ziemas krājumiem

Foto: Shutterstock kolāža

Kabači, pateicoties savai neitrālajai garšai un tīkami kraukšķīgajai struktūrai, ir vieni no tiem dārzeņiem, ko iespējams pagatavot pārsteidzoši daudzos veidos. Vienīgais atzīstamais kabaču trūkums ir tikai tāds, ka tie visi nobriest gandrīz vienlaicīgi, tādēļ sezonas pilnbriedā jāsteidz knaši visu plācenīšos, pankūkās un "laiviņās" nenoēsto ražu ietilpināt burciņās, papildinot ziemas krājumus.

Lasīt vairāk

Kabaču sacepums – vasarīga maltīte uz ātru roku: 17 sulīgas receptes

Foto: Shutterstock kolāža

Kad dažādos veidos pildīti kabači, pankūkas un plācenīši jau ir pagalam apnikuši, laiks meklēt jaunus trikus šī gada kabaču ražas iemānīšanai mājinieku vēderos. Izvēlējāmies 17 sulīgu kabaču un cukīni sacepumu receptes, kas ir kā radītas vienkāršām maltītēm vasaras garā.

Lasīt vairāk

Izgrebt sēklas vai griezt ripās – labākās kabaču cepšanas metodes: 10 receptes

Foto: Privātais ahīvs/Shutterstock kolāža

Kabaču sezona jābauda pilnu krūti, un viens no vienkāršākajiem un, būsim godīgi, arī gardākajiem veidiem, kā tos pagatavot, ir izcept kraukšķīgā panējumā. Taču kabacis ir visai cimperlīgs cepšanā, jo reizēm tas atdalās no panējuma, citreiz ripiņas saplok un vēl dažos gadījumos panējums izskatās kārdinoši, bet vidusdaļā tas garšo visai svaigs. Kādi tad ir kabaču cepšanas noslēpumi?

Lasīt vairāk

Kabaču ēdieni bez kripatiņas gaļas: 19 receptes vasarīgām maltītēm

Foto: Shutterstock kolāža

Domājot par to, kā pagatavot kabačus, pirmā ideja, kas iešaujas prātā, ir – pildīt tos ar malto gaļu. Liekot lietā izdomu, šos vasaras sezonā populāros dārzeņus var pagatavot arī dažādās bezgaļas variācijās, tādā veidā gūstot uzreiz divus labumus: ieekonomējot naudu un liekas kalorijas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!