Kabaču krēmzupas – gan siltas, gan aukstas: 7 idejas, kā izmantot brango ražu
Foto: Shutterstock

Kabaču sezonai turpinoties uz pilnu klapi, daudzi no mums vairs negrib ne domāt par kabaču plācenīšiem, pankūkām un pannā ceptām ripiņām. Ko iesākt, lai izdomas trūkuma dēļ nenākto veselīgo sezonas dārzeņu ražu izmest mēslainē? Problēmas atrisinājums ir kabaču krēmzupa – tā ir sātīga, garda, turklāt pagatavojama gan siltā, gan aukstā veidā.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Tā kā kabaču un cukīni garša ir neitrāla, tie saderēs teju ar visiem dārzeņiem. Ja vēlies, lai krēmzupa ir sātīgāka, ietumē to, pievienojot katliņa saturam kādu kartupeli. Košāku krāsu zupa iegūs, ja pievienosi gabaliņu ķirbja vai košos jaunās ražas burkānus. Aromāta piešķiršanai vari izmantot jebkādus svaigos sezonas zaļumus – sākot ar šobrīd visur esošajām dillēm un beidzot ar reibinoši smaržojošo baziliku. Tikai atceries, ka zaļumus zupai jāpievieno mirkli pirms pasniegšanas, lai tie nezaudētu savu aromātu.

Arī biezzupas treknuma pakāpi katrs var variēt pēc patikšanas: kad katliņā apcepti sīpoli, puravi, ķiploki un garšsaknes, kā arī kabaču gabaliņi, tiem var pievienot ūdeni vai buljonu – tik daudz, cik biezu zupu vēlies. Kad dārzeņi sablendēti, zupa būs vēl garšīgāka, ja tai pievienosi pienu un pagaidīsi, kad zupa "uzmetīs burbuli". Bet kaloriju neskaitītāji var droši uzlabot zupas garšu ar saldo krējumu vai krēmīgo kokosriekstu pienu, lai krēmzupa iegūtu īpaši samtainu garšu un patīkamu tekstūru.

Ja zupu gatavo uz ūdens vai buljona bāzes, garšas uzlabošanai pirms pasniegšanas pārkaisi to ne vien ar kapātiem zaļumiem, bet arī ar rīvētu cieto sieru vai piedrupini fetu, vai kādu citu mīkstā tipa sieru.

Ja vēlies pagatavot gardu auksto zupu, jau apnikušo biešu vietā izmanto kabačus, tos svaigus vai iepriekš apceptus sablendējot un papildinot ar kapātām piparmētrām, kādu ķiploka daiviņu un kefīru vai bezpiedevu jogurtu.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form