Foto: Shutterstock kolāža
Kā jau daudziem ēdieniem, arī štovētiem kāpostiem nav vienas īstās un pareizās receptes, kas garantētu izdošanos. Viena no svarīgākajām lietām, protams, ir paši kāposti – tos ieteicams izvēlēties stingrus un kraukšķīgus, bet skābuma pakāpe un kāpostu piedevas, bez šaubām, ir gaumes jautājums.

Vieni uzskata, ka štovētiem kāpostiem vajadzētu izmantot tikai "plikus" kāpostus bez jebkādām piedevām, citiem, savukārt, garšo kāpostiņi, kam skābēšanas procesā pievienotas ķimenes, burkāni vai dzērvenes, bet vēl kāds uzstāj, ka visgardākie štovētie kāposti izdodas, ja tiem pievieno arī kādu daļu svaigu kāpostu.

Arī par gaļas izvēli vienprātības nav. Štovētus kāpostus var gatavot gan ar svaigu gaļu – šķiņķa, kājas, ribiņām vai cauraudzīša, – gan ar kūpinātu. Kaut lielākoties kāpostu štovēšanai ierasts izmantot cūkgaļu, ir receptes, kur ieteikts izmēģināt arī citus gaļas veidus vai gatavot bez kripatiņas gaļas – sutinot ābolu, apelsīnu sulā vai pat baltvīnā un šampanietī.

Lūk, 7 receptes no "Tasty" krājumiem, bet, izlasot šo padomrakstu, uzzināsi noderīgus knifus, lai štovētie kāposti izdotos sulīgi, gardi un zeltaini brūni.

Garšīgus svētkus!

Bigošs jeb sautēti kāposti poļu gaumē

Foto: Shutterstock

Bigošs jeb sautēti kāposti ar bagātīgu gaļas piedevu, kas papildināti ar āboliem un sālītiem gurķiem, ir ziemas sezonai īsti atbilstošs, sātīgs poļu tradicionālās virtuves ēdiens, kas būs tīkams arī latvisku garšu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Apelsīnu sulā štovēti kāposti

Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.

Lasīt vairāk

Bezgrēka štovētie kāpostiņi – saldskābi un īpaši gardi

Foto: DELFI

Galvenais, kas nepieciešams, lai štovēti kāposti izdotos patiešām garšīgi, ir ne jau liels gaļas gabals, ko tiem pievienot, bet kvalitatīvi skābie kāposti. Štovēšanai labāk izmanto mammas vai lauku radu ieburkotos kāpostiņus, bet, ja šādas iespējas nav, tad pērc tos tirgū pie zināma pārdevēja, kur tos iespējams iepriekš nogaršot. Šī recepte ir ģeniāli vienkārša – bez nogurdinošiem priekšdarbiem un liekām kalorijām, bet rezultāts būs tik gards, ka par gaļas trūkumu kāpostos noteikti nebūs jāsūdzas.

Lasīt vairāk

Štovēti kāposti ar medu un kūpinātu gaļu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Štovēti kāposti ar medu un kūpinātu gaļu gardi gan karstā, gan aukstā veidā.

Lasīt vairāk

Sarkano kāpostu sautējums ar čili un rozmarīnu

Foto: Vida Press

Neraugoties uz "jiftīgi" violeto krāsu, sautēti sarkanie kāposti ir ne vien dekoratīvi, bet arī ļoti garšīgi. Izmēģini šo recepti kopā ar pikantām desiņām vai aromātisku cepeti.

Lasīt vairāk

Baltvīnā sautēti kāposti

Foto: Shutterstock

Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Izmēģini šo oriģinālo un vienkārši pagatavojamo ziemas recepti no "Lido" šefpavāru krājumiem.

Lasīt vairāk

Skābie kāposti bavāriešu gaumē

Foto: Shutterstock

Skābie kāposti bavāriešu gaumē - kārtīgām saimes pusdienām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!