Foto: DELFI
Vasarā, kad krietni biežāk baudām grilētas gaļas maltītes, jāpadomā arī par atbilstošām piedevām. Gaļas ēdieniem ļoti piestāv augļi, tāpēc šoreiz – svaigie salāti ar granātāboliem un pesto tieši šādam mērķim. No dotajiem daudzumiem sanāks liela bļoda krietnam ēdāju pulciņam.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gsalātu lapu mix2 gab.paprika3 gab.lauka gurķi200 gķirštomāti1 gab.granātābols pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari4 ĒKbazilika pesto

Sagatavošana

1

Granātābolā iegriež vertikāli mizā un izloba sēkliņas. Vislabāk to darīt auksta ūdens bļodā (pamācību veiksmīgākai augļa izlobīšanai lasi te).

2

Lielā bļodā ber salātu maisījumu.

3

Paprikai izgriež serdi un sagriež palielos gabaliņos, ber salātbļodā. Gurķi arī sagriež "resnākās" ceturtdaļšķēlītēs. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Dārzeņus pievieno pārējām sastāvdaļām.

4

Dārzeņus pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Visu pārlej ar bazilika pesto (recepti meklē šeit, ja vēlies pagatavot pats). Pamatīgi apmaisa, lai labi sajaucas.

5

Beigās salātus pārkaisa ar granātābola sēkliņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!