Foto: DELFI
Ideja, kas noderēs gan kolēģu un draugu cienāšanai dzimšanas dienā, gan sestdienas brokastīm ģimenes lokā. Produktu proporcijas nav norādītas, jo lavaša pildījumu var gatavot atbilstoši tam, kas ledusskapī ir pieejams!
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

lavašs mazsālīts lasis graudainais biezpiens svaigs gurķis dilles sāls, pipari

Sagatavošana

1

Graudainajam biezpienam notecina lieko krējumu – ja masa būs pārāk šķidra, lavašs ātri izmirks un izšķīdīs. Biezpienu liek bļodiņā.

2

Svaigo gurķi nomizo, pārgriež uz pusēm un izgrebj sēklas, pārējo daļu uz rupjās dārzeņu rīves sasmalcina.

3

Rīvēto gurķi pievieno biezpienam, pievieno kapātas dilles, nedaudz mārrutku, smalki sagrieztu mazsālīto lasi, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa.

4

Sagatavoto masu klāj uz lavaša vienmērīgā slānī. Lavašu sarullē, ietin pārtikas plēvē un liek vēsumā uz stundu savilkties.

5

Pirms pasniegšanas sagatavoto lavaša rullīti izņem no ledusskapja, iztin no plēves un sagriež apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!