Foto: DELFI
Kraukšķīgas drumstalas ar vieglu kafijas aromātu, maigs persiks smaržīgā mīklas viducītī – lielisks sākums brīvdienām!
60Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.olas115 gsviests110 gcukurs110 gbrūnais cukurs100 ggrieķu jogurts (var aizstāt ar skābo krējumu) TKvaniļas cukurs2 TKmalta kafija280 gmilti2 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls80 mlpiens1 gab.liels persiks1.5 TKcitrona sula25 gbrūnais cukurs TKkanēlis50 gmilti30 gbrūnais cukurs TKmalta kafija50 gauksts sviests

Sagatavošana

1

Sāksim ar kēksiņu mīklu. Lielā bļodā samaisa olas, kausētu sviestu, gan balto, gan brūno cukuru, jogurtu, vaniļas cukuru un kafiju – līdz izveidojusies viendabīga masa. Iemaisa miltus, cepamo pulveri un sāli. Pa karotei masai pievieno pienu. Mīklu paliek malā.

2

Citā traukā plāni sagrieztu persiku samaisa ar citrona sulu, brūno cukuru, kā arī kanēli. Visu samaisa un atstāj ievilkties.

3

Drumstalu pagatavošanai bļodā saspaida miltus, brūno cukuru, kafiju un aukstu sviestu, kas sagriezts mazākos gabalos, līdz veidojas drupačas.

4

Kēksiņu formās iepilda 1 ēdamkaroti mīklas, tad uzklāj 2 persika šķēles, vēl vienu kārtu mīklas, persikus, mīklu un beigās pāri pārklāj drumstalas.

5

Kēksiņus cep 190 grādos 20-25 minūtes. Vai līdz augša ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!