Foto: Iveta Rutkovska

Kulinārijas entuziaste Iveta Rutkovska par savu recepti saka šādi: "Ja ribiņas ir biezas, kas nozīmē – ar daudz gaļas, parasti tās gatavoju tieši šādi. Vasarā tās gatavoju uz grila... Bet tas jau ir pavisam cits stāsts! Sautētos kāpostus katra saimniece gatavo pa savam. Un visi veidi ir labi! Savukārt par kartupeļu kroketēm – tās lieliski pagatavot, ja pāri palikusi kartupeļu biezputra." Lai labi garšo!

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

RIBIŅĀM: cūku ribu gabals2 gab.sīpoli2 gab.ķiploka daivas200 mlsaldais krējums KARTUPEĻU KROKETĒM:700 gkartupeļu biezputra2 gab.olas garšvielas rīvmaize

Sagatavošana

1

Ribiņas sagriež, atdalot katru ribu.

2

Apcep uz pannas zeltaini brūnas, cepot uzkaisa sāli un piparus.

3

Katliņā liek sagrieztus sīpolus un ķiplokus, nedaudz apsutina ar eļļu.

4

Kārto ribiņas uz sīpoliem, uzlej pusglāzi karsta ūdens, uzliek vāku un sutina, kamēr gaļa mīksta.

5

Virsū lej saldo krējumu, pieliek vēl garšvielas, uzkarsē un izslēdz karstumu.

6

Kartupeļu krokešu pagatavošana: kartupeļu biezputru samīca ar olām un garšvielām.

7

Izveido bumbiņas, apvārta rīvmaizē un ieliek uz stundu ledusskapī.

8

Cep līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, kamēr viegli apbrūninās (var, protams, fritēt eļļā, būs brūnākas, kraukšķīgākas, bet treknākas!).

Runājot par sautētajiem kāpostiem, kā jau receptes autore teica: "Katra saimniece/saimnieks gatavo pa savam. Un visi veidi ir labi!" Lūk, pamācība, kā pagatavot izcili gardus štovētus kāpostus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!