Foto: Publicitātes attēli

Svētku noskaņa jau virmo gaisā, taču gatavošanās svētkiem daudziem var sagādāt īstas galvassāpes. Neatkarīgi no tā, vai runa ir par dāvanu piemeklēšanu radiniekiem, kuriem visa kā ir pietiekami, vai prasīgiem gardēžiem – svētku noskaņojums var jūtami noplakt. Lai atvieglotu pēdējā brīža ēdienu recepšu meklēšanu, piedāvājam oriģinālu svētku galda uzkodu recepti.

"Galvenais noteikums, kas jāatceras pirmssvētku dienās, ir izvairīties no sarežģītiem un nekad iepriekš negatavotiem pamatēdieniem. Ir viegli eksperimentēt ar aukstām vai karstām uzkodām, kas neprasa daudz laika un apjomīgu gatavošanu. Gadījumā, kad ierodas viesi un jums nepieciešams ēdienu pagatavot īsā laikā vai izvairīties no papildu tauku izmantošanas, noderēs karstā gaisa fritēze jeb "air fryer". Un, lūk, ātra, oriģināla un ļoti garšīga uzkoda – laša fritēti gabaliņi ar jogurta mērci," iesaka Signe Saiva-Siliņa, "Xiaomi" oficiālā veikala "Mi-home.lv" vadītāja.

20Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 glasis1 gab.ola1 ĒKmarinēti halapenjo pipari saujasvaigas dilles saujasvaigi loki šķipsnasjūras sāls0.5 gab.citrona sula1 gab.rīvēta citrona miziņa4 ĒKrīvmaize1 ĒKmilti grieķu jogurts1 gab.neliels svaigs gurķis šķipsnajūras sāls

Sagatavošana

1

Smalki sagriež laša fileju, halapenjo piparus, dilles un lokus.

2

Piejauc olu, citrona miziņu, citrona sulu, sāli, rīvmaizi un miltus.

3

Uzkarsē karstā gaisa fritēzi līdz 180 grādiem trīs minūtes.

4

Tikmēr pagatavo mērci – gurķi sagriež plānās šķēlītēs, samaisa ar sāli un jogurtu.

5

Veido nelielus (apmēram ēdamkarotes lielumā) nagetus.

6

Cep fritēzē septiņas minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!