Foto: Aiva Titans
Receptes autorei Aivai Titans, gluži tāpat kā lielākajai daļai, šie salāti asociējas ar bērnību: "Mamma parasti tos gatavoja lielā salātu bļodā un man tie ļoti negaršoja, jo bija ar eļļu un sīpoliem. Bet, re, laiki mainās un šobrīd šie ir vieni no maniem iecienītākajiem salātiem."

Salātu pagatavošanai tiek izmantoti: vārīti kartupeļi, vārītas bietes, vārīti burkāni, skābēti kāposti, marinēti gurķi, sīpols (ja nepatīk sīpoli, tos var likt pavisam nedaudz vai nelikt nemaz), sāls, cukurs, melnie pipari, etiķis un eļļa.

30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vārīti kartupeļi vārītas bietes vārīti burkāni skābēti kāposti marinēti gurķi sīpols sāls cukurs melnie pipari etiķis eļļa

Sagatavošana

1

Liek vārīties bietes, burkānus un kartupeļus.

2

Lai kartupeļi maisīšanas procesā nepārvērstos putrā, tos ieteicams vārīt ar mizu un sekot līdzi, lai nepārvārās. Ja vidus šķiet vēl nedaudz par cietu, katlu ar kartupeļiem noceļ no uguns un tos patur verdošajā ūdenī vēl pāris minūtēs.

3

Dārzeņus atdzesē un sagriež vienādos kubiciņos.

4

Sagriež arī sīpolu (daudzums pēc vēlēšanās) un marinētos gurķus.

5

Smalkāk sagriež arī skābos kāpostus, lai kāpostu strēmeles nav pārāk garas.

6

Sagrieztos dārzeņus ber bļodā, pievieno garšvielas, eļļu un etiķi (ja skābuma pietiek no skābētajiem kāpostiem, tad etiķi nepievieno).

7

Visu apvieno un apmaisa!

Lai izdodas! Jo ilgāk vinegrets pastāv, jo gardāks tas ir!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!