Foto: Publicitātes attēli
Tradicionāli svētki ir laiks, kad galdā tiek likti dažādi mājās gatavoti gardumi, turklāt lielākā daļa no tiem gatavoti pēc sen lolotām ģimenes receptēm, kuras nekad nepieviļ. Gadu miju gaidot, šarmantās balss īpašnieks un sabiedrībā mīlētais dziedātājs Intars Busulis iesaka ātru recepti, kas iepriecinās jebkuru saldummīli – saldā šokolādes desa ar "Selga" cepumiem un medu.

"Gada nogale man vienmēr ir ļoti saspringts laiks, jo notiek dažādi koncerti, pasākumi un citi radošajai industrijai raksturīgi pasākumi. Tieši tādēļ ļoti novērtēju mirkļus, kad kopā ar ģimeni varu pilnvērtīgi izmantot svētku laiku. Kas gan labāk satuvina un priecē, ja ne kopā gatavošana!? It sevišķi desertu gatavošana. Esmu liels saldumu cienītājs un izvēlos pārbaudītas vērtības, kas nekad nepieviļ. Šogad ar ģimeni nolēmām izmēģināt visiem zināmo saldās šokolādes desas recepti, kuru var viegli un ātri pagatavot brīžos, kad gribas vienam otru palutināt ar kārumu. Parasti gan desertus gatavo sieva, bet šogad to izmēģināju gatavot arī pats. Receptes slepenā sastāvdaļa noteikti ir labi cepumi – vienmēr izmantoju tieši "Selga" kvadrātiņus. Un medus – medus ir otra zelta atslēga, lai recepte izdotos!" pieredzē dalās dziedātājs Intars Busulis.

150Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.paciņa Selga klasiskie cepumi100 gsviests10 TKnesaldināta kakao6 TKmedus1 gab.ola100 gmarmelāde

Sagatavošana

1

Bļodā sadrupina "Selga" cepumus. Var drupināt gan smalkākos, gan lielākos gabalos.

2

Sīkos gabaliņos sagriež marmelādi un pievieno klāt sadrupinātajiem cepumiem.

3

Katlā ieliek kausēties sviestu, pievieno medu un olu.

4

Visu masu katlā maisot, pievieno nesaldināto kakao. Turpina maisīt, lai izveidojas viendabīga masa.

5

Masai klāt pievieno sadrupinātos cepumus un marmelādi. Visu kārtīgi samaisa.

6

Masu kārto uz cepampapīra un veido garenā desas formā. Izveidoto desu ietin cepampapīrā, lai saglabātu formu, un ievieto ledusskapī uz vismaz divām stundām, lai sacietē.

7

Izņem no ledusskapja, sagriež un pasniedz baudīšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!