Grilēšanas ābece iesācējiem: kā pagatavot patiešām garšīgu šašliku
Foto: Shutterstock

Par grilēšanas karali nepiedzimst, šis tituls ir jānopelna, bet prasmes praksē apgūt būs daudz vienkāršāk, ja zināsi teoriju. Pēc kādiem principiem izvēlēties gaļu, kā šašliku pareizi marinēt, pagatavot un pasniegt, skaidro gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" pārtikas tehnologs Oļegs Sokolovs.

Viens no garšīga šašlika priekšnoteikumiem ir kvalitatīva gaļa, kas rūpīgi jāizvēlas, izvērtējot gaļas mīkstumu un treknumu. Gaļai ir jābūt mīkstai un mēreni treknai, lai pagatavošanas procesā tā nezaudētu savu struktūru, sulīgumu un garšu.

Cūkgaļas šašlikam vislabāk izmantot kakla karbonādi vai šķiņķa daļu. Pateicoties savai mīkstajai struktūrai, teju visas vistas gaļas daļas ir piemērotas šašlika pagatavošanai. Jēra gaļas šašliks ir daudzu Austrumu tautu delikatese ar nosacījumu, ka pagatavošanā tiek izmantota karbonāde ar kauliņu.

Izlasot šo rakstu, uzzināsi noderīgus pašmāju šefpavāru ieteikumus, kā grilēšanai pareizi sagatavot dažādus cūkgaļas gabalus, bet, lasot tālāk, uzzināsi, kas jāņem vērā, marinējot šašliku, kādu malku izvēlēties tā cepšanai, kā noteikt, vai gaļa ir gatava, ar kādām piedevām un dzērieniem to pasniegt, un kā šašliku pareizi uzglabāt.

Source

Tasty

Tags

Grila sezona Šašliks Šašliks un citi grila ēdieni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form