Ja vēlies ievārījumu mazāk saldu, tu vari cukuru aizstāt ar ievārījumu cukuru 1:3, kas jāpievieno trīs reizes mazāk nekā parastais cukurs. Uz 1 kg ogu lieto 330 gramus ievārījuma cukura.
Neliels ieteikums: rabarberus var arī nevārīt un vienkārši sagrieztus gabaliņos apliet ar avota ūdeni, līdzīgi, kā to dara ar dzērvenēm.
Salds un aromātisks ceriņu sīrups
Šis būs gards un salds papildinājums ne tikai kafijai vai tējas krūzei, bet kādai kūkai, pankūkām, brokastu vafelēm vai vasarīgiem kokteiļiem. Izmēģini ko jaunu un, kas to lai zina, varbūt šī kļūs par tavu slepeno sastāvdaļu, kuru tā vien gribēsies paturēt noslēpumā.
Rabarberu sīrups bez vārīšanas
Lai gan nav nekā veldzējošāka par tīru ūdeni, arī rabarberu sula, kas pagatavota no sīrupa, būs labs spirdzinājums karstā vasaras dienā - arī tajā laikā, kad rabarberu sezona būs jau cauri. Šīs receptes priekšrocība - nav nepieciešams neko karsēt, sterilizēt vai pasterizēt.
Rabarberu ievārījums
Rabarberu sezona ir klāt! Piedāvājam recepti rabarberu ievārījumam, lai šos pavasara dārgumus sagatavotu uzglabāšanai ziemai. Lieliski derēs uzziešanai uz grauzdētas maizītes vai pīrāgu pildīšanai un desertu gatavošanai.
Rabarberu un banānu džems
Ziemas rezervju plaukta neparastais viesis – rabarberu džems ar banāniem. Saldie banāni parūpēsies par to, lai rabarberu skābums nenomāktu džema garšu.
Rabarberu un citronu ievārījums
Rabarberu - citronu ievārījums, ko lietot baudot savas iecienītākās pankūkas.
Rabarberu - apelsīnu ievārījums
Rabarberu - apelsīnu ievārījums, baltmaize un piena glāze, tas kopā ļaus baudīt laiku sajūtu.
Sasaldēti rabarberi ķīseļiem un kūkām arī ziemā
Vasaru grūti iztēloties bez rabarberu plātsmaizēm un klimpu zupas, bet ko iesākt ziemā? Ir risinājums - sasaldē rabarberus, lai arī gada saltākajā laikā varētu gatavot gardus desertus.
Zemeņu ievārījums bez cukura
Ja rūpējamies par savu veselību un nevēlamies uzturā izmantot rafinētu cukuru, desertu un citu saldumu gatavošanā ir jāmeklē alternatīvas. Medus vienmēr bijis cukura veselīga alternatīva. Izrādās, medu var izmantot arī ievārījuma gatavošanā. Līdzīgi kā šo zemeņu ievārījumu, var gatavot arī melleņu ievārījumu.
Zemeņu ievārījums franču gaumē
Zemeņu ievārījums franču gaumē - eksotisks našķis burciņā.
Zemeņu ievārījums
Ievārījumu plaukta svarīgākās burciņas - zemeņu ievārījums.
Zemeņu un rabarberu ievārījums ar piparmētrām
Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.
Rabarberu sula ziemas krājumiem
Vēsos rudens vakaros par agrās vasaras sauli atgādinās garda rabarberu sula.