Foto: Shutterstock
Daudziem bērnības atmiņas saistās tieši ar kartupeļu ēdieniem - biezputru, krāsnī ceptiem, vārītiem vai folijā ietītiem un krāsns pelnos ceptiem tupeņiem. Šīs garšas nevar un nevajag aizmirst, tāpēc darba nedēļas noslēgumā piedāvājam izsalkumu remdēt ar pildītiem kartupeļiem.

Pildīto kartupeļu gatavošanai tik tiešām ir nebeidzami daudz iespēju. Ar dažādiem sieriem, piemēram, zilo vai Čedaras, malto gaļu, tunci vai lasi, biezpienu, cauraudzīti, sēnēm, pupiņām un pat kuskusu. Pildījumā var pat iecept olu, tad tās būs pamatīgas zemnieku brokastis! Šo ēdienu ir grūti sabojāt - ja garšīga būs pildāmā masa, tad arī gala rezultāts pēc cepšanas būs baudāms.

Pildītos kartupeļus var gatavot, ietītus folijā, vai vienkārši cieši izkārtotus vienu pie otra kādā cepešpannā. Izvēloties piemērotākos kartupeļus pildīšanai, raugies, lai tie būtu gana lieli, tad būs vieglāk servēt ēdienu - katram viens pildītais kartupelis. Bet, ja vēlies tos gatavot kā uzkodas, izvēlies mazos kartupelīšus.

Pasniegšanai pagatavo arī kādu gardu mērci, piemēram siera vai arī skābajam krējumam pievieno garšvielas un svaigi sakapātus zaļumus. Pie sātīgās kartupeļu maltītes noteikti piestāvēs arī kāds svaigums, tāpēc neaizmirsti par svaigiem salātiem.

Kartupeļi 'mundierī' ar krēmīgu olu un bekonu

Man ļoti garšo cepti kartupeļi "mundierī" ar olu un bekonu. Vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt jau tādēļ, ka ola, iecepta kartupelī, kļūst par krēmīgu mērci. Otrkārt, bekons. Treškārt, dievīgā garšu kombinācija, kas rodas, samīcot kartupeli ar sviestiņu un pienu, pievienojot sāli un piparus un izveidojot mīkstu "gultu", kurā iecepties olai. Un galu galā - ikvienā kumosā ir nedaudz olas, bekona un kartupeļu biezeņa. Bum!

Lasīt vairāk

Pildīti kartupeļi ar sieru

Foto: Shutterstock

Karstām uzkodām, sātīgām piedevām pusdienās vai vakariņās - pildīti kartupeļi ar sieru.

Lasīt vairāk

Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi

Foto: Shutterstock

Ļoti gards veids, kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.

Lasīt vairāk

Folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sātīgi un garšīgi folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci.

Lasīt vairāk

Pildīti kartupeļi

Foto: Shutterstock

Pildīti kartupeļi - ikdienai, bet iecienīti arī bērnu ballītēs, jo var ēst rokās turot.

Lasīt vairāk

Divas reizes cepti kartupeļi

Foto: Shutterstock

Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.

Lasīt vairāk

Kartupeļi folijā ar garšvielām

Foto: Shutterstock

Kartupeļi folijā ar garšvielām labi garšo ar aukstajām mērcēm (majonēzes, krējuma utt), gan karstajam (salda krējuma, siera utt), gan ar zaļumu sviestiņu. Variācijas daudz un dikti.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Pildīti kartupeļu kubiņi ar cauraudzīti un siera cepurēm

Foto: Privātais arhīvs

Radošu ideju vakariņām vai pusdienām - cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, kas pildīti ar cūkgaļas cauraudzīti un pārsegti ar siera cepurēm, iesaka Sintija Bīriņa.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un rozmarīna tornīši

Svētku reizei kēksiņu formiņās var izcept glītos un gardos kartupeļu, rozmarīna tornīšus. Tie iepriecinās ikvienu ēdāju un to garša neliks vilties nevienam. Ar doto produktu daudzumu iznāks 12 kartupeļu tornīši. Neatsverams palīgs tornīšu cepšanā būs kēksiņu panna, līdz ar to būtu jāizvēlas tādi kartupeļi, kuru šķēles piemērotas kēksiņu formai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!