Pīrādziņi gardi smaržo, Ziemassvētki brauc! Septiņas mājīgas pīrāgu receptes
Foto: Shutterstock

Svētku mielastam un viesu uzņemšanai latvieši jau izsenis saulgriežos ir cepuši dažādus pīrāgus un raušus ar pildījumu. Visiecienītākie, protams, ir klasiskie speķa rauši, turklāt katrā mājā tos gatavo "pa savai modei". Tiem, kuri, gluži kā mēs, uzskata, ka senču paražas ir jātur cieņā un svētki nav sākušies, pirms no virtuves nesāk vēdīt kārdinošs pīrādziņu aromāts, esam sarūpējuši septiņas pārbaudītas receptes.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Ko savai gaumei atbilstošu atradīs gan klasikas cienītāji, kuriem šķiet, ka visgardākie pīrādziņi sanāk no laicīgi iejautas rauga mīklas, gan steidzīgie, kuri varēs pagatavot kausētā siera mīklas pīrāgus nepilnas stundas laikā.

Tie, kuri iecienījuši kārtainās mīklas pīrādziņus, iespējams, tieši Ziemassvētkos var izmēģināt spēkus, pagatavojot kārtaino mīklu. Kā tas darāms, uzzināsi šeit.

Ja speķis tev īsti neiet pie dūšas, pīrādziņu pildījumam vari izmantot malto gaļu, šķiņķi, sieru, vistas gaļu vai štovētus kāpostus.

Pārlasot šo rakstu, uzzināsi, kas jāņem vērā, lai pagatavotu tiešām izcili gardu un sulīgu pīrāgu pildījumu.

Gatavo ar mīlestību, un tev noteikti izdosies!

Lai garšīgi svētki!

Tags

Ēdiens Svētki Pīrāgi un smalkmaizītes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form