Sārtā rudens vēstnese brūklene – gardas idejas desertiem un krājumiem ziemai
Foto: Shutterstock

Veiklākie kulinārijas entuziasti ar brūkleņu guvumu dižojušies gan pirms kāda laika, taču īstais brīdis, kad sārtās, saldi skābenās ogas meklēt, ir tieši tagad. Priežu mežos tās pilnbriedā izspraukušās caur zaļajām lapiņām, un tagad ir nogatavojušās tieši laikā, lai no tām pagatavotu ne tikai gardus ievārījumus, kurus smērēt uz pankūkām vai biskvīta kārtām, bet svaigas iecept kādā plātsmaizē vai siera kūkā.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Izmantojot brūklenes konservēšanā, tās var vārīt kopā ar citām rudens veltēm – āboliem vai plūmēm. Ja ievārījumam vai džemam klāt pieliks kādu drusku kanēļa, sanāks izcili aromātisks našķis. Bet svaigās brūkleņogas lieliski iederēsies rupjmaizes kārtojumā, maskarpones krēma desertā vai gardā un vitamīniem bagātā ogu smūtijā. Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Siera kūkas
0
Āboli
0
Brūklenes
0
Kanēlis
0
Mascarpone
0
Plūmes
43596551
Ievārījumi, džemi un marmelādes
43596563
Pankūkas
43596563
Plātsmaizes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form