Sulīgas un figūrai draudzīgas vistas gaļas kotletes: 10 receptes izsalkušajiem
Foto: Shutterstock

Kotletes ir viens no tiem ēdieniem, kas latviešu virtuvē top ja ne reizi nedēļā, tad mēnesī gan. Vasaras sezonai īpaši labi piestāv liesās, figūrai draudzīgās putna gaļas kotletes, tāpēc no arhīva izcēlām vistas gaļas kotletes, lai katrs var pagatavot ko sev tīkamu.

Tā kā putna gaļa ir ātri pagatavojama, kotlešu masas cepšana neprasīs arī tik daudz laika un vakariņas varēsi pasniegt jau visai drīzi. Tas, vai izmanto filejas, krūtiņas vai maltu vistas gaļu, paliek katra paša pārziņā, bet labā ziņa ir tā, ka gardi būs visos variantos. Interesantāku šo virtuves klasiku var padarīt ar panējumu, piemēram, rīvmaizes vietā izmantojot kukurūzas pārslas vai putraimus. Nebaidies eksperimentēt ar garšvielām – visai labi vistas gaļai piestāvēs paprikas pulveris, persilāde, citronpipari, karijs, tāpat sāls vietā kotlešu masai var pieliet šļuku sojas mērces. Asuma cienītāji var pievienot čili pārslas vai čili pulveri.

Vistas gaļa ļoti labi sader ar dažādiem dārzeņiem, tāpēc masai var piejaukt kukurūzu, papriku, zirnīšus vai ko citu, tāpat nesmādē svaigos zaļumus, kas gatavās kotletes ar zaļajiem gabaliņiem padarīs vēl kārdinošākas. Starp citu, salikums ar svaigu piparmētru un pētersīļiem garšo pat ļoti labi!

Lai izvairītos no dūmiem piekvēpinātas virtuves, sprakšķošiem taukiem un liekām kalorijām, cep kotletes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, saliekot uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Iesākumā izvēlies maksimāli augstu cepšanas temperatūru, lai karstums ātri aprautu gaļu no ārpuses, neļaujot kotletēm zaudēt sulīgumu, bet pēc minūtēm 10 samazini temperatūru līdz 170 grādiem un cep kotletes vēl 15-20 minūtes, līdz tās ir gatavas.

Pasniegšanai pagatavo kādu jogurta mērci ar zaļumiem, salsu vai tumīgu siera mērci, kas maltīti salikumā ar svaigiem salātiem padarīs arī gana kreptīgu.

Source

Tasty

Tags

Kotletes Vistas gaļa
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form