Kad organizēt pārgājienu brīvā dabā, ja ne vasaras izskaņā? Septembris ir lielisks laiks, lai īstenotu tuvākas un tālākas pastaigas un pagūtu izbaudīt aizejošās vasaras sezonas burvību, iepazīstot Latvijas dabas rudenīgo vilinājumu, pirms tā dodas garajā ziemas miegā. Tieši tādēļ šefpavārs Dzintars Kristovskis ir apkopojis piecas svaigu un sātīgu salātu receptes katrai gaumei, ko iesaka izmēģināt šoruden, nodrošinoties ar pārgājienam nepieciešamajām enerģijas rezervēm un atklājot vēl nebijušas garšu kombinācijas.

Pirms ķerties pie gatavošanas, Dzintars sniedz dažus ieteikumus, kas padarīs došanos ceļā vēl praktiskāku un pārdomātāku:

  • Izvēlies labi noslēdzamus un pēc iespējas vieglākus traukus, it sevišķi, ja produkti tiks pārnēsāti mugursomā un ja mērojams garāks ceļa posms;
  • Ja salātiem paredzēta mērce, to labāk iepakot atsevišķi – salāti labāk garšo, ja tie nav izmirkuši.


Izbaudi Latvijas septembri un – lai labi garšo!

Brokoļu salāti ar bekonu

Veselīgi un gardi salāti, kurus spēs pagatavot ikviens, neatkarīgi no savām kulinārijas prasmēm. Brokoļu salāti ar bekonu ir pagatavojami vien 15 minūšu laikā un ir ideāla maltīte, ko baudīt brīvā dabā, palutinot sevi, piemēram, pārgājiena noslēgumā. Salātu recepti iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšu eksperts.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti grieķu stilā

Runā, ka, baudot šo maltīti ar aizvērtām acīm, var sajusties kā īstā grieķu tavernā! Viegli un ātri pagatavojami, taču sātīgi salāti baudīšanai brīvā dabā kādā saulainā rudens pēcpusdienā. Recepti iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšas eksperts.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar kaperiem un sinepju mērci

Vien piecu sastāvdaļu salāti, kas pagatavojami salīdzinoši ātri un viegli, var kļūt par īstu delikatesi – arī dodoties pārgājienā un ņemot maltīti līdzi. To izsmalcinātība slēpjas tieši mērcē, kas pat visierastākajiem produktiem sniegs restorāna cienīgu garšu, ko atkārtot arī dienās, kad pārgājiena vietā pusdienas tiek baudītas mājas apstākļos. Recepti iesaka "Barbora" garšas eksperts, šefpavārs Dzintars Kristovskis.

Lasīt vairāk

Apelsīnu salāti ar fenheli un variāciju

Atspirdzinošais fenhelis un piparmētra ar augļiem un fetas sieru – savienojums, kas šoruden jāpagaršo katram. Recepti īpaši pārgājieniem iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšas eksperts.

Lasīt vairāk

Pikantie makaronu salāti ar garnelēm un ne tikai

Salāti, kas derēs gan kā uzkoda pārgājiena starplaikos, gan arī kā pilnvērtīgas pusdienas tā noslēgumā. Tā būs lieliska izvēle gan jūras velšu, gan pikantu garšu cienītājiem, kuri vēlas atsvaidzināt jau ierastās ikdienas maltītes ar vēl nebijušām garšu kombinācijām. Recepti iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšas eksperts.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!