Uzreiz jāatzīmē, ka pats "Apple" pagaidām vēl neko nav paziņojis par nākamo viedtālruni. Ja gaidāt oficiālu informāciju, tad būs jāgaida vēl ilgi – šī kompānija neko neatklāj pat dienu pirms produkta prezentācijas.

Lai arī ar šo apkopojumu lejam ūdeni uz baumu dzirnavām, pieredze liecina, ka tenkas nereti ir tuvas patiesībai. Tas notiek tāpēc, ka "Apple" patstāvīgi savus viedtālruņus neražo, procesā ir iesaistīta virkne uzņēmumu (piegādātāju), kuru darbinieki nereti ir visai pļāpīgi.

Visdrīzāk "iPhone 6s" pēctecis tiks prezentēts 2016. gada septembrī, bet tirdzniecībā nonāks mēnesi vēlāk – "Apple" šo grafiku ar katru jauno "iPhone" ievēro jau vairākus gadus.

"Apple" prezentēs uzreiz divus viedtālruņus ar atšķirīgu ekrāna diagonāli un nosauks tos, visticamāk, kā "iPhone 7" un "iPhone 7 Plus". Tādējādi uzņēmums turpinās līdzšinējo tradīciju – katru otro gadu viedtālrunim piešķirt jaunu kārtas numuru. Šoruden redzējām "6s", tātad nākamgad tā pēctecim būs jauns modeļa numurs.

Jaunais "iPhone" darbosies ar "iOS 10" operētājsistēmu – nākamo iOS versiju, kuru kompānija prezentēs 2016. gada pavasarī. Šāds secinājums izdarāms no līdzšinējās pieredzes – "Apple" ievēro rutīnu "pavasarī jauna operētājsistēma, rudenī – jauns "iPhone"" jau vairākus gadus.

Jaunajam "iPhone" vairs nebūšot "Home" pogas – šādu pieļāvumu izsaka analītiķis, kuram līdz šim izdevies uzminēt "Apple" "domas" ar visai augstu precizitāti. Lai kompensētu šīs pogas iztrūkumu, "Apple" padarīs "iPhone" ekrānu lielāku. Vienīgais jautājums šajā saistībā ir – kur "Apple" liks pirkstu nospieduma nolasītāju? Nebūtu brīnums, ja viņi to novietotu korpusa aizmugurē, līdzīgi kā to pirmais izdarīja "LG Electronics". Tikpat labi iespējams variants, ka pirkstu nospiedums tiks nolasīts, pieskaroties ekrānam.

Jaunajam "iPhone" beidzot būs safīra aizsargstikls, ar kuru šodien tiek pārklāti arī "Apple Watch" viedpulksteņi. Ja ne nākamgad, tad visdrīzāk 2018. gadā, jo atjauninātā ierīce ar indeksu "s" diez vai būs tā cienīga 2017. gadā.

Akumulatoram būs daudz lielāks resurss, "Apple" pat varētu pamainīt tā tehnoloģiju. Arī šis fakts ir no līdzšinējās pieredzes – ar katru jaunāko ierīci (no "iPhone" līdz "MacBook") akumulatora darbības raksturlielumi tikai uzlabojas salīdzinājumā ar priekšteci.

Jaunais "iPhone" varētu iegūt noturību pret ūdeni un smiltīm – ar garantiju. Klīst runas, ka "iPhone 6s" jau pats par sevi ir labi aizsargāts pret ūdeni, tomēr kompānija nekad nav reklamējusi tā noturības līmeni mitros apstākļos. "iPhone 7" varētu būt pirmais viedtālrunis "Apple" vēsturē, kas iegūst oficiāli atzītu noturību pret ūdeni un smiltīm.

Jaunajā "iPhone" varētu vairs nebūt 3,5 mm ligzdas austiņām, jo teorētiski tieši šī ligzda ir ierobežojošais faktors, lai viedtālruni padarītu vēl plānāku. Ja viedtālruni vēlas radīt vēl plānāku, no 3,5 mm ligzdas ir jāatsakās. "Apple" jau ir pazīstama kā kompānija, kura bez žēlastības atsakās no dažāda veida ligzdām, kas liek tās klientiem vai nu mainīt esošās perifērijas ierīces, vai par tikpat bargu naudu pirkt jaunus adapterus (šajā gadījumā "Lightning" adapteri uz 3,5 mm ligzdu). "Apple" klientūra ir radīta tam, lai tā visu laiku maksātu – uzņēmums par to nekad neaizmirst.

Jaunajos "iPhone" varētu pirmo reizi vēsturē tikt izmantots "Intel" procesors – šādas baumas tehnoloģiju pasaulē "cirkulē" jau mēnešiem. Tiesa, šī pieļāvuma avoti runā tikai par to, ka "Intel" inženieri pie tā strādājot, bet par nekādu konkrētu līgumu šajā ziņā runāts netiek.

Tāpat "Apple" varētu prezentēt "iPhone Mini" – viedtālruni ar četru collu ekrānu, kas daudziem "iPhone" faniem pietrūkst nu jau divus gadus. Šī mazākā modeļa gadījumā, kas iegūtu jau pazīstamā "iPhone 6s" tehnisko izpildījumu, mēļo, ka tas tikšot prezentēts jau pavasarī, bet līdz "iPhone 7" gan būs jāgaida gandrīz gadu.