Foto: Shutterstock

Lai arī cik naski ēst gatavotāji mēs nebūtu, reizēm nākas atzīt, ka laika trūkums mūs ir pieveicis un nesanāk pagatavot kārtīgu maltīti trīs dienas pēc kārtas. Tomēr šādās reizēs glābiņš ir zupas – uzvārītas lielā katlā, sātīgas un ēdamas ne vien tajā pašā vakarā, bet arī divus nākamos.

Tāpēc apkopojām 10 pašu gardāko un iecienītāko zupu receptes, kas noderēs aizņemtajiem un tiem, kam vienkārši patīk paslinkot un ļoti gardu maltīti baudīt pat trīs dienas pēc kārtas. Kreptīga biešu zupa, garda frikadeļu zupa vai kārtīga soļanka – galvenais, ka katru no šīm zupām var izvārīt ļoti lielā katlā un nākamajā dienā tā ir pat labāka, nekā tikko vārīta.

Ja sen nav ēsta zirņu zupa, gulašs vai rasoļņiks – uz priekšu! Ir vērts vienu vakaru pacensties, lai liktu garšas kārpiņām dejot, bet ķermenim sasildīties, kad uznākušas vēsās un vējainās pavasara dienas. Vienīgais, ko atceries – ja zupu sildi otrreiz, dari to pa porcijām. Zupas garša tikai cietīs un sabojāsies, ja visu katlu sildīsi katru reizi, kad vēlme apēst vien šķīvīti.

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Sildoša sēņu zupa ar kazas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Maiga biezzupa ar izteikti bagātīgu daudzumu sēnēm – zupai pievienotas žāvētas baravikas, kārtīga porcija atmatenes un citas meža sēnes. Lieliska, lai sāktu iztukšot ziemai noglabātos sēņu krājumus.

Lasīt vairāk

Skābu kāpostu zupa Sibīrijas gaumē

Foto: Shutterstock

Sibīrijā valda uzskats, ka garšīga kāpostu zupa var būt tikai tāda, kas bijusi saldēta. Tādēļ vispirms gatavo skābu kāpostu zupas sagatavi, to sasaldē uz vismaz 12 stundām un tikai pēc tam to izmanto zupas vārīšanai.

Lasīt vairāk

Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.

Lasīt vairāk

Sātīgais rasoļņiks

Foto: Shutterstock

Sātīgais rasoļņiks - kārtīgas pusdienas visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Ģimenes soļanka Trakās raganas gaumē

Ja neesi gatavs veltīt trešdaļu dienas zupai un smukai griešanai, tad šī zupa nav Tev!!!
Sātīga, garda zupa mūsu ģimenes gaumē. Nekādi nepretendē uz "īsto" soļanku, jo tās ir daudz, katrs uzskata, ka tā, kuru viņš vāra ir tā īstā, no pirmavotiem nākusī.

Lasīt vairāk

Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām

Foto: Shutterstock

Tradicionālā pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām ikdienas ēdienreizei.

Lasīt vairāk

Zirņu zupa

Foto: Shutterstock

Recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - restorāna “YOLO” šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Klasiskā frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Frikadeļu zupa - kā no labākajām bērnības atmiņām.

Lasīt vairāk

Borščs Kubaņas kazaku gaumē

Foto: Shutterstock

Riktīgi sātīgs borščs Kubaņas kazaku gaumē. Asu izjūtu cienītāji to var uzlabot, pievienojot čili piparu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!