Foto: Shutterstock
Svēta brīvdiena ir tāda, kas pavadīta garšīgi un saldi. Vismaz ideālā pasaulē tā vajadzētu būt. Tāpēc, lai mazliet aizbēgtu no rudens, kas sadomājis pārtapt pāragrā ziemā, ar garšu palīdzību aizceļosim tuvāk tropiem – tur, kur aug kokospalmas un paukšķoši uz zemes noskan tropu "kastaņi" kokosrieksti. Lūk, 14 receptes, cita par citu gardākas un interesantākas, kurās galvenajā lomā – kokosrieksti un to skaidiņas, kas ir mūsu platuma grādiem pieejamāks produkts.

Noteikti vairākumam kokosriekstu skaidiņas asociējas ar gardajām, vārdā neminamajām (jo tas draud sakārdināt tik ļoti, ka nāksies doties uz veikalu) konfektēm un jogurta kūku garnēšanu. Bet no kokosriekstu skaidiņām var pagatavot daudz, daudz labu un ārkārtīgi garšīgu lietu. Piemēram, pavisam vienkāršus cepumus, kam nevajadzēs ne miltus, ne taukvielas. Vai arī gardas piena vai šokolādes konfektes, kas apviļātas kokosriekstu skaidiņās.

Ja deserta gatavošanai pieķersies tā nopietnāk, tad kokosriekstu skaidiņas vari iemaisīt kādā gardā kūkas krēmā vai rīsu pudiņā. Kēksiņu cienītājiem iesakām pamēģināt kokosriekstu mafinus, bet tie, kuriem patīk sevi izaicināt ar ko sarežģītāku, mājās var mēģināt pagatavot lukumu. Un kur nu bez tortēm – kokosrieksti garšos debešķīgi persiku vai "pina colada" tortē. Lai garšīgi!

Ievārījuma un kokosriekstu mafini

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mafini, kas atgādinās kokosriekstu konfektes. Izcili gaisīgi un saldeni, ar ievārījumu, kas paslēpies kūciņas viducī.

Lasīt vairāk

Biskvītkūka ar kokosriekstu, jogurta un citronu krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinoša un garda biskvīta kūka ar grieķu jogurta un citronu-medus krēma pildījumu. Biskvīta mīklai pievienots kokosriekstu piens – maigākai garšai.

Lasīt vairāk

Eksotiskā 'Pina colada' siera kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Mielojoties ar gabaliņu šīs eksotiskās siera kūkas, neviļus radīsies sajūta, ka guli zem palmas kādā pludmales piekrastē. Izbaudi vasarīgo garšu, pagatavojot šo neparasto siera kūku!

Lasīt vairāk

Rīsu un kokosriekstu pudiņš ar mango Āzijas gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tumīgs, mazliet salds un kokosriekstiem bagāts rīsu pudiņš. Pasniedz ar mīksta mango gabaliņiem un mazliet laima sulas spirgtumam.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu skaidiņu cepumi ar žāvētiem mango

Foto: DELFI

Ļoti vienkārši pagatavojami kokosriekstu skaidiņu cepumi, kuru gatavošanai nevajadzēs ne miltus, ne taukvielas. Recepti mūsu ģimenē esam vairākkārt pārbaudījuši dažādās variācijās un atzinuši par ļoti labu esam. Debešķīgi garšos ar kādu krūzi karstas tējas, kafijas vai šokolādes dzēriena.

Lasīt vairāk

Persiku - 'Rafaello' torte

Foto: Shutterstock

Persiku - "Rafaello" torte īpašo gardēžu viesībām.

Lasīt vairāk

Zviedru bērnības saldums - kokosriekstu un šokolādes bumbas

Foto: Shutterstock

Šis ir viens no iecienītākajiem zviedru saldumiem, ko iespējams nobaudīt gan smalkās kafejnīcās un kūkotavās, gan atrast lielveikalu plauktos. Kā apgalvots, portālā allrecipes.com, šo gardumu zviedri iemācās pagatavot kā vienu no pirmajiem ēdieniem jau agrā bērnībā. Tāpēc, ja esi saldummīle, tomēr virtuvē nevēlies atrasties ilgas stundas, uzzini, kā gardās šokolādes bumbas pagatavot gan svinībām, gan ikdienas galdam.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu konfektes

Foto: Shutterstock

Kokosriekstu konfektes ar mandeles "sirsniņu".

Lasīt vairāk

Brūnā biskvīta kūka ar baltās šokolādes un kokosa krēmu

Foto: Privātais arhīvs

Kūkas recepte, kurā izmantots brūnais biskvīts, melnā šokolāde, baltā šokolāde un kokosriekstu piens. Ja pirmajā brīdī rodas aizdomas, kā tas viss garšos kopā, varu pateikt, ka debešķīgi!

Lasīt vairāk

Pašgatavoti 'Bounty' batoniņi

Foto: Shutterstock

Noras Bounty - neatpaliks no pirktā varianta.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu - iebiezinātā piena bumbiņas

Foto: Shutterstock

Kokosriekstu - iebiezinātā piena bumbiņas pagatavot pa spēkam būs arī bērniem.

Lasīt vairāk

Lukums no mandelēm un kokosriekstu skaidiņām

Foto: Shutterstock

Lukums no mandelēm un kokosriekstu skaidiņām - īpaši austrumu saldumu mīļotājiem.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu cepumiņi

Foto: Shutterstock

Garšīgi kokosriekstu skaidiņu cepumi, kuri, turklāt, ir ļoti viegli un ātri pagatavojami. Visvairāk laika paies, kamēr mīkla pusstundu ledusskapī atpūtīsies.

Lasīt vairāk

Šokolādes konfektes kokosriekstu skaidiņās

Foto: Shutterstock

Šokolādes konfektes - jaukai nodarbei un gardam rezultātam gatavojam kopā ar bērnu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!