Gavēņa receptes: 14 idejas krāsnī ceptiem ziedkāpostiem, kas liks tev aizmirst gaļu

Gavēņa receptes: 14 idejas krāsnī ceptiem ziedkāpostiem, kas liks tev aizmirst gaļu
Foto: Vida Press

Kad gavēnis jau teju pusē, nereti pārņem kārdinājums "krist grēkā", jo sākotnējais radošums ir nez kur pačabējis un šķiet teju neiespējami izdomāt kādu kārdinošu garšu kombināciju no atļautajiem produktiem. Vai nevar būt, ka esi piemirsis par tādu dārzeni kā ziedkāposts? Kaut mūsu platuma grādos to raža ienākas rudens pusē, šobrīd ļoti daudzos veikalos ir nopērkamas stingras puķkāposta galviņas, kas priecē ar kvalitātes un cenas samērību.

Kaut ziedkāpostus nevar uzskatīt par īsti sezonālu produktu, tieši šobrīd, kad mūsu pēc saules izslāpušie organismi arvien uzstājīgāk sāk prasīt ko vitamīniem bagātu, ir īstais brīdis tos iekļaut savā ēdienkartē.

Svaigie, sulīgie un patīkami kraukšķīgie ziedkāposti remdēs izsalkumu tikpat labi kā kartupeļi vai, piemēram, rīsi, bet pēc maltītes tevi nepārņems smaguma sajūta. Šajos dārzeņos esošais C vitamīns stiprina organisma aizsargspējas pret saaukstēšanās slimībām, nodrošina smaganu un zobu veselību un veicina brūču sadzīšanu, skaidro portāls "Healthline". Turklāt ziedkāposti satur nelielu kaloriju daudzumu (17 Kcal uz 100 gramiem) un ir laba diētas uztura izvēle, vienlaikus rūpējoties par nepieciešamajām barības vielām, ar kurām apgādāt organismu, – kalciju, dzelzi, fosforu, kāliju un vitamīniem A, K un C.

Visveselīgāk, bez šaubām, ir ziedkāpostu nograuzt svaigā veidā vai izmantot salātos, bet, kamēr vēl pieturas ziemīgi laikapstākļi, mēs iesakām 14 receptes, kā ziedkāpostus pagatavot krāsnī bez kripatiņas gaļas un bez liekām pūlēm. Šīs maltītes tev pierādīs, ka gavēt var arī garšīgi un ar prieku.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka