Foto: Shutterstock

Valentīndienas rītā pārsteidz otro pusīti – pagatavo gardas brokastis un pasniedz tās gultā. Vai ievilini mīļoto virtuvē, kur viņu sagaidīs gardi uzklāts brokastu galds. Ja esi radošs, vari iekļauties sārtās sirsniņdienas tematikā, bet ja pieturies pie pārbaudītām lietām, pagatavo to, kas tavai otrajai pusītei un ģimenei patiešām garšo.

Izcep garšīgas un karstas pankūkas, kuras pasniegt uzreiz – no kakao mīklas, sirds formā vai plānas un pildītas ar sieru, biezpienu vai ko citu. Sātīgākām brokastīm uzcep kādu omleti vai iecep olu pa taisno brokastu grauzdiņā. Bet putru cienītājam vari pagatavot saldu rīsu putru, kas papildināta ar ogām vai citrusaugļiem, piemēram, apelsīniem.

Sārtās kakao pankūkas

Foto: DELFI

Pankūkas, kas top reizēs, kad otrajai pusītei jāpasniedz kas tematisks. Šoreiz pufīgajām brokastu pankūkām garšai pievienots kakao, bet Valentīndienas noskaņās tās padarītas arī mazliet sārtākas. Pasniedz tās no rīta, tikko saceptas un karstas, kopā ar saldu sīrupu un pūdercukuru.

Lasīt vairāk

Pildītā omlete ar bekonu un sieru

Foto: Shutterstock

Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.

Lasīt vairāk

Siera un šķiņķa kēksiņi

Foto: Shutterstock

Mīksti un gaisīgi kēksiņi ar šķiņķi un sieru. Lieliski noderēs brokastīs vai nelielās viesībās kā uzkoda.

Lasīt vairāk

Cepts avokado ar bekonu un ķirštomātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vai esi kādreiz pamēģinājis avokado apcept uz pannas? Ja nē, tad laiks izmēģināt ko jaunu – uz pannas apceptas bekona šķēlītes, avokado un ķirštomāti būs lieliska maltīte vēlajām brokastīm vai pusdienām.

Lasīt vairāk

Jogurts ar melleņu mērci un pistācijām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Laiks uzfrišināt ierasto brokastu jogurta bļodiņu ar ko īpašu! Pagatavo gardu melleņu kompotu, kas piedevām garšos un smaržos pēc gabaliņa saules, pateicoties apelsīnam un vaniļas ekstraktam. Servējot neaizmirsti pievienot pistācijas – tās ne tikai dos enerģiju dienas sākumam, bet patīkami kontrastēs ar jogurtu un saldajām ogām.

Lasīt vairāk

Banānmaize ar avenēm un mellenēm

Nedaudz salda brokastu maize ar vieglu ogu skābumu – tas pateicoties avenēm un mellenēm. Baudi ar tasi kafijas vai ar dažādiem garnējumiem - krēmsieru, ricotta sieru, banāniem, ogām, apelsīna šķēlēm un daudz ko citu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Fiksā un pavisam vienkāršā omlete

Foto: Shutterstock

Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!

Lasīt vairāk

Biezās sirds formas pankūkas ar ogām, sīrupu un putukrējumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgas un smaržīgas kanēļa mīklas pankūkas, kuras cept apaļas, kā ierasts, vai pasniegt kādā īpašā gadījumā, izcepot sirds formā. Gardajām brokastīm ber klāt svaigas mellenes vai avenes un pievieno gaisīgu putukrējumu un saldo kļavu sīrupu.

Lasīt vairāk

Mīlestības grauzdiņš – maizē iecepta ola

Foto: Shutterstock

Katrā no mums slēpjas bērns, kādēļ gan neiepriecināt viņu ar sirsnīgām brokastīm? Pagatavo sirds formā ceptu vēršaci, kas iekļāvusies zeltainā maizes šķēlē, un papildini to ar savām iecienītajām garšvielām!

Lasīt vairāk

Rīsu putra ar karamelizētiem apelsīniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.

Lasīt vairāk

Sirsnīgās brokastis ar garajiem cīsiņiem un ceptām olām

Foto: Privātais arhīvs

Brīvākam rītam, kad vēlies īpaši pārsteigt vai iepriecināt bērnus un mīļoto - sirds formā cepta ola ar cīsiņiem.

Lasīt vairāk

Fiksās banānu pankūkas brīvdienām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojamas pankūkas tikai no trim sastāvdaļām – banāna, kviešu miltiem un olas. Norādītās sastāvdaļas būs tieši trim lielām pankūkām brokastīm vienai personai.

Lasīt vairāk

Rīsu - aprikožu putra

Foto: Shutterstock

Sātīgām brokastīm, gardam launagam rīsu - aprikožu putra.

Lasīt vairāk

Sātīgā brokastu uzkoda ar olu un bekonu

Foto: Māris Lapiņš

Vienam tā būs uzkoda, bet citam pavisam noteikti recepte var kalpot kā spēcinošs ēdiens dienas pirmajai ēdienreizei, jo tai pavisam noteikti piestāv gan ola, bekons, gan arī graudaugu produkts, kas šajā gadījumā ir Selgas maizcepums. Gana sātīgi, lai remdinātu apetītu prasīgākajiem gardēžiem un tai pat laikā radošs izpildījums, kas ļoti labi iederēsies uz svētku galda.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!