Foto: Shutterstock

Silta un krēmīga tomātu zupa ir lielisks risinājums ātrām darbdienu vakariņām, kad jūties kā izspiests citrons un doma par stundām ilgu stāvēšanu pie plīts nešķiet pārāk vilinoša. Šobrīd, kad sulīgi un gardi tomāti joprojām ir nopērkami par visai saprātīgu cenu, tos noteikti vajadzētu iekļaut ēdienkartē, lai pienācīgi sagatavotos gada tumšākajiem mēnešiem, uzņemot kārtējo vitamīnu devu, tādēļ noteikti pagatavo kādu no "Tasty" krājumos atrastajām 13 aromātiskām tomātu zupām.

Vienkārša krēmzupa īpaši labi garšos ar siltu, tikko grauzdētu maizīti un kapātiem zaļumiem. Vislabāk ar tomātiem sader baziliks, timiāns vai raudene, bet zupas garšas bagātināšanai vari izmantot arī citus sev tīkamus zaļumus vai garšaugus.

Padoms: Ja vēlies ieekonomēt vēl vairāk laika, izmanto zupas gatavošanai konservētus, mizotus tomātus.

Ja krēmzupas tekstūra tev šķiet pārāk vienkārša, vari to izmantot kā bāzi un papildināt ar, piemēram, pupiņām, lēcām vai turku zirņiem, kas būs arī olbaltumvielu papildu avots.

Pievienojot tomātu zupai malto gaļu un čili piparus, iegūsi kreftīgu zupiņu meksikāņu gaumē, savukārt jūras veltes un citrons piešķirs tomātu zupai Vidusjūras reģionam raksturīgās garšas nianses.

Vienvārdsakot, silta tomātu zupa ir demokrātisks ēdiens, kas ļoti vienkārši piemērojams katra ēdāja gaumei, tādēļ noteikti iederēsies pat visprasīgāko gardēžu ēdienkartē.

Lai labi garšo!

Ātrā tomātu zupa ar konservētām pupiņām

Foto: Privātais arhīvs

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Tomātu krēmzupa

Garda tomātu krēmzupa, kurai pievienoti sarkanie sīpoli un ķiploki izteiksmīgākai garšai. Tam visam pa virsu sāļais Parmezāna siers. Lieliska maltīte, lai sasildītos vēsajās rudens dienās.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar lēcām

Garda tomātu zupa, kas noderēs ēdienkartes dažādošanai.

Lasīt vairāk

Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu

Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.

Lasīt vairāk

Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē

Foto: iStock

Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu īpaši garšīgi ar svaigu franču baltmaizi (vai arī apgrauzdētu baltmaizi), sviestu un rīvētu sieru.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar garnelēm

Foto: Shutterstock

Sātīga tomātu zupa ar garnelēm un grauzdētu mandeļu garšu.

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu zupa - harčo

Foto: Shutterstock

Garda gruzīnu tomātu zupa - harčo, kas ir arī ātri pagatavojama.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar pupiņām

Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...

Lasīt vairāk

Asā tomātu zupa ar jūras veltēm

Zupa, kas atdzīvinās visas garšas kārpiņas - asā tomātu zupa ar jūras veltēm!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!