Vienalga, kāda veida makaroni mājās ir atrodami, tie visi derēs salātu gatavošanai, pat lielie gliemežu formas, kuros var pildīt smalkākos gabaliņos sagrieztus dārzeņus. Sālsūdenī novāra makaronus, bet uzmana, lai nepārvārās un nesaķep (noderīgus padomus par šo tēmu atradīsi šeit).

Tās dažas minūtes, kamēr makaroni vārās, velti pārējo sastāvdaļu sagatavošanai. Apcep vistas fileju, sagriež smalkākos gabaliņos šķiņķi, nokāš konservēto tunci vai apcep sēnes. Neaizmirsti par svaigiem dārzeņiem – tomātiem, gurķiem, papriku, kukurūzu, bet svaigumam pievieno salātlapas. Ja vēlies ko interesantāku, makaronu salātiem derēs arī augļi, piemēram, melone vai ananāss, it īpaši, ja plānots pievienot vistas gaļu.

Papildu sātīgumam padomā par siera izvēli – šeit labi piestāvēs gan mocarella siers, gan mīkstās siera bumbas, tāpat zilā vai brī siera gabaliņi garšos ļoti tīkami. Kas attiecas uz salātu mērcēm, izmanto to, kas mājās pieejams, vai ļauj vaļu fantāzijai, sajaucot eļļu ar garšaugiem, jogurtu papildinot ar svaigiem zaļumiem vai dāsni apslakot salātus ar pesto.

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!