Foto: Publicitātes foto

Līdz ar finanšu ministram piešķirtajām tiesībām ar valdības un Saeimas atbalstu iegādāties obligācijas valsts kontrolētos uzņēmumos, valdība demonstrē gatavību iesaistīties nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju refinansēšanā, tā "Delfi Bizness" sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens. Savukārt lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Martins Gauss intervijā "Delfi Bizness" raidījumam "Nākotnes kapitāls" uzsvēra, ka, iesaistoties kompānijas obligāciju refinansēšanā, valsts ilgtermiņā iegūtu, jo varētu iegūt procentus par savu ieguldījumu.

Šī gada jūlija sākumā Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" ir jādzēš 2019. gadā emitētās obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā. Uzņēmums plānoja parādu refinansēt, emitējot jaunas obligācijas, taču līdz šim tas vēl nav izdarīts, raisot spekulācijas, vai šim mērķim būs nepieciešami papildu līdzekļi no valsts budžeta.

Pagājušās nedēļas laikā lielā ātrumā valdība un pēc tam arī Saeima apstiprināja grozījumus likumā par budžetu un finanšu vadību, ar kuriem paredzēts, ka finanšu ministrs ar valdības un Saeimas atbalstu varēs izmantot valsts budžeta līdzekļus, lai iegādātos valsts kontrolētu uzņēmumu emitētos vērtspapīrus ar fiksētu ienākumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!