55 gadu vecumā Omskā miris Ātrās palīdzības slimnīcas Nr.1, kur augustā ārstēja ar saindēšanās pazīmēm hospitalizēto opozicionāru Alekseju Navaļniju, galvenā ārsta vietnieks Sergejs Maksimišins, liecina slimnīcas vietnē ceturtdien publicēts paziņojums.

Maksimišins bija slimnīcas vadītāja vietnieks anestezioloģijas un reanimācijas jautājumos. Viņš miris savā darba vietā no sirdslēkmes, ziņo "Openmedia". Savukārt Omskas apgabala Veselības ministrijā precizē, ka ārsta nāve nav saistīta ar Covid-19.

Navaļnija reģionālo štābu vadītājs Leonīds Volkovs raidsabiedrībai CNN norādīja, ka tieši Maksimišins noteica Navaļnija ārstēšanas kursu Omskā un sekoja pacienta ievadīšanai mākslīgajā komā.

"Viņš vairāk par visiem zināja par Alekseja stāvokli, tāpēc slepkavības iespējamību nevar pilnībā izslēgt," teicis Volkovs. Viņš gan papildina, ka tāda veida nāves 55 gadu vecumā Krievijas reālijās nav retums.

Vēstīts, ka Navaļnijam palika slikti 20. augustā, kad viņš lidoja no Tomskas uz Maskavu. Lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Omskā, kur Navaļniju hospitalizēja ar saindēšanās pazīmēm. Slimnīca apgalvoja, ka nekādas indīgas vielas politiķa organismā nav konstatētas.

Pēc divām dienām Navaļniju atļāva pārvest uz slimnīcu Berlīnē, kur analīzēs apstiprināta saindēšana ar "Novičok" grupas vielu.

"Bellingcat" un citu mediju pētījumā tika identificēta īpaša FDD grupa, kas kopš 2017. gada izsekojusi politiķi un organizējusi viņa indēšanu.

Pēc ārstēšanās Berlīnē Navaļnijs 17. janvārī atgriezās Krievijā, kur jau lidostā tika aizturēts. 2. februārī tiesa viņam piesprieda cietumsodu.

Savukārt Navaļnija vadītais "Korupcijas apkarošanas fonds" pēc opozicionāra aizturēšanas publicēja apjomīgu pētījumu par Kremļa saimnieka Vladimira Putina slepenajiem īpašumiem. Navaļnija atbalstam Krievijā sākās plaši protesti un varasiestāžu represijas pret tiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!