Foto: Reuters/Scanpix/LETA, publicitātes foto, LETA

Valsts kontrolieris Rolands Irklis decembra sākumā mainīs amatus, "Rimi Latvia" iegādājies zemesgabalu blakus tirdzniecības centram "Alfa Akropole", bet Īlons Masks apsver iespēju pārtraukt "X" darbību Eiropas Savienībā.

Šos un citus notikumus aizvadītajā nedēļā "Delfi Bizness" apkopojis un piedāvā lasītājiem.

'Rīgas namu pārvaldnieks' palielinās pārvaldīšanas maksu un algas

Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar 2024. gada 1. janvāri gaidāmas izmaiņas pārvaldīšanas maksā, informē SIA "Rīgas namu pārvaldnieks".

Lasīt vairāk

VDD veicis kriminālprocesuālas darbības kādā uzņēmumā aizdomās par resursu nodrošināšanu Krievijai

Foto: Imago/Scanpix/LETA

13. un 14. oktobrī Valsts drošības dienests (VDD) ar vienu uzņēmumu saistītos objektos Rīgā un citviet Latvijā veicis kriminālprocesuālas darbības aizdomās par resursu nodrošināšanu agresorvalsts Krievijas bruņotajiem spēkiem, liecina VDD sniegtā informācija.

Lasīt vairāk

Foto: Kā es braucu LNG kuģi lūkoties. Ekskluzīva ekskursija tankkuģī 'Seapeak Meridian'

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

No ASV līdz Klaipēdai divās nedēļās – šādu maršrutu mērojis sašķidrinātās dabasgāzes tankkuģis "Seapeak Meridian", kurā "Delfi Bizness" bija iespēja ielūkoties. Ekskursijas laikā izdevās uzzināt par sarežģīto sašķidrinātās dabasgāzes pārvadāšanas procesu un to, kā tā nonāk pie lietotājiem, kā arī kuģa kapteinis Jens Kristensens sniedza aizraujošu ieskatu kuģa apkalpes ikdienā.

Lasīt vairāk

CSDD peļņa samazinājusies līdz 2,03 miljoniem

Foto: Shutterstock

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 27,401 miljons eiro, kas ir par 10,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt direkcijas peļņa samazinājusies 3,3 reizes - līdz 2,03 miljoniem eiro, liecina CSDD publiskotā informācija.

Lasīt vairāk

Nākamgad minimālā alga sasniegs 700 eiro

Foto: Shutterstock

Sākot ar 2024. gada 1. janvāri minimālā mēneša darba alga normālā darba laika ietvaros būs 700 eiro līdzšinējo 620 eiro vietā, liecina Labklājības ministrijas (LM) sagatavotie grozījumi noteikumos par minimālās mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu.

Lasīt vairāk

FM rosina atlikt virzītās izmaiņas par iedzīvotāju ienākumu deklarēšanu

Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Pirmdien, 16. oktobrī, Finanšu ministrija (FM) rosinās valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē nodrošināt plašākas konsultācijas un diskusijas ar valdības sociālajiem un sadarbības partneriem par plānotajām izmaiņām likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), kas paredz pilnveidot vispārējo iedzīvotāju ienākumu deklarēšanas sistēmu.

Lasīt vairāk

Ieguldot 2,5 miljonus, attīsta māju ciematu pie jūras

Foto: Publicitātes foto/"LNK Properties"

Uzņēmums "LNK Properties" attīsta jaunu nekustamā īpašuma projektu "Tūjas pie jūras" – ciematu Vidzemes jūras piekrastē.

Kopējais "LNK Properties" investīciju apjoms projektā veido 2,5 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk

Domā par stingrākiem ierobežojumiem elektroskrejriteņu braucējiem

Foto: ReTV

Vairākkārt lemts par stingrākiem ierobežojumiem elektroskrejriteņu vadītājiem. Tomēr, kā liecina statistika, negadījumi aizvien notiek.

Arī pašvaldībās meklē risinājumus. Ogres novadā veikta iedzīvotāju aptauja, lai noskaidrotu, vai nepieciešams ieviest papildu noteikumus. Tāpat arī Rīgas dome strādā pie saistošiem noteikumiem, lai samazinātu negadījumus, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi.

Lasīt vairāk

'Eurostat': Latvija janvārī-augustā starp 12 ES valstīm ar eksporta kritumu

Foto: Shutterstock

Latvija janvārī-augustā bijusi starp 12 Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn reģistrēts eksporta kritums, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Lasīt vairāk

No Torņakalna strādā ar visu pasauli. 'DeskTime' pieredzes stāsts, ieejot ASV tirgū

Foto: Publicitātes foto

Latvijā radītajam darba laika uzskaites rīkam "DeskTime" ir lietotāji visā pasaulē. ASV tirgus veido aptuveni 35% no uzņēmuma apgrozījuma, vienlaikus uzņēmums lielu izaugsmes potenciālu saskata Indijā.

Lasīt vairāk

Nomaina zīmolus: uzņēmums, kas atvēra pirmos 'Spar' veikalus Latvijā, pārgājis pie 'Elvi'

Foto: Publcitātes foto

Pārtikas mazumtirdzniecības tīklam "Elvi" pievienojies jauns franšīzes partneris SIA "Skarleta", kas novembrī atvērs "Elvi" veikalu Liepājā, Zemnieku ielā.

"Elvi" veikals tiks atvērts telpās, kur iepriekš bija šī uzņēmuma pārvaldītā zīmola "Spar" tirdzniecības vieta.

Lasīt vairāk

'Nav ielāpa cilvēku stulbumam,' saka kiberdrošības eksperts

Uz kiberdrošību nevar skatīties tikai kā uz tehnoloģisku problēmu, uzskata pētnieks un kiberdrošības uzņēmuma "Cytactic" dibinātājs Menijs Barzilajs (Menny Barzilay). Viņš aicina uzņēmumu vadītājus gatavoties digitālās drošības krīzēm pirms tās ir notikušas, un neaizmirst, ka tehnoloģiskais aspekts ir tikai viena no šķautnēm, kas var skart uzņēmumu.

Lasīt vairāk

'BaltCap' atklāj jaunu infrastruktūras fondu 200 miljonu eiro vērtībā

Foto: Pixabay

Privātā kapitāla fondu pārvaldnieks "BaltCap" noslēdzis "BaltCap Infrastruktūras fonda II" (BInF II) pirmo investīciju piesaistes posmu, kura mērķis ir 200 miljonu eiro liela kapitāla piesaiste.

Jaunais infrastruktūras fonds aktīvi darbosies nākamo 20 gadu laikā, fokusējoties uz atjaunīgās enerģijas ražošanu, enerģijas pieprasījuma mazināšanu un ieguldījumiem kā sociālajā, tā transporta infrastruktūrā Baltijā un Polijā.

Lasīt vairāk

Krāpnieki izliekas par 'Netflix'

Foto: Kadrs no filmas

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" aicina uzmanīties no krāpniekiem, kas izliekas par filmu un televīzijas seriālu straumēšanas platformu "Netflix".

Lasīt vairāk

Uzņēmumiem būs pieejams atbalsts kapitāla piesaistei biržā

Foto: LETA

Lai sekmētu komersantu attīstībai nepieciešamā finansējuma piesaisti kapitāla tirgos, paaugstinot to starptautisko konkurētspēju, kā arī sekmējot investīcijas dzīvotspējīgos un inovatīvos uzņēmumos, ļaujot tiem straujāk augt un attīstīties, 17. oktobra sēdē Ministru kabinets apstiprinājis jaunu Eiropas Savienības struktūrfondu atbalsta programmu uzņēmumu atbalstam akciju un parāda vērtspapīru iekļaušanai biržā, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk

Grūti spriest par 'Balticconnector' bojājuma ietekmes ilgumu uz dabasgāzes tirgu, pauž ministrijā

Foto: AP/Scanpix/LETA

Šobrīd dabasgāzes tirgus ir reaģējis uz ziņām par "Balticconnector" bojājumu, bet vai šī izmaiņa būs īslaicīga, kā tas nereti ir bijis, vai tomēr ilglaicīgāka, šobrīd vēl grūti spriest, sacīja Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

Lasīt vairāk

Atsavina īpašumus Ķekavas apvedceļa projektam, izmaksājot 3603 eiro kompensācijas

Foto: Publicitātes foto

Valdība otrdien apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto rīkojuma projektu par divu nekustamo īpašumu atsavināšanu pagājušajā nedēļā atklātā Ķekavas apvedceļa vajadzībām, izmaksājot kompensācijas kopumā 3603 eiro apmērā.

Lasīt vairāk

Kredītņēmēji satraukti, vai varēs saņemt atbalstu, piekrītot bankas likmju samazinājumam

Foto: Midjourney/DELFI

Saeima apņēmīgi sākusi ceļu hipotekāro kredītņēmēju atbalstam. Pagājušajā nedēļā pirmajā lasījumā pieņemti grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas sola uz pusi samazināt procentu maksājumus uz gadu, lai atvieglotu kredīta slogu augsto procentlikmju laikā.

Tomēr joprojām ir daudz neskaidru jautājumu. Tai skaitā kredītņēmēji, kuri vērsušies pie bankas ar lūgumu samazināt aizdevuma likmi, tagad satraukušies, vai, piekrītot bankas piedāvājumam par nelielu samazinājumu, varēs saņemt valsts atbalstu.

Lasīt vairāk

Zvejniekus satrauc Briseles lēmumi un roņu nekaunība

Foto: ReTV, TV9 Pakalni

Mēneša beigās zvejnieki uzzinās, cik daudz (vai, iespējams, šajā gadījumā – maz) nākamgad viņiem būs atļauts zvejot.

Lai gan bija plānots, ka tieši kvotu sāpīgais jautājums būs skaļākais, tiekoties Latvijas Zvejnieku federācijas biedriem atklātajā sēdē, visvairāk zvejniekiem joprojām aizsvilties liek roņu nekaunība un dzīvnieku radītais posts.

Lasīt vairāk

LMT un 'MikroTik' demonstrē kopīgi radīto 5G lieljaudas rūteri

Foto: Publicitātes foto

Pašmāju tehnoloģiju uzņēmumi LMT un "MikroTik" radījuši 5G lieljaudas rūtera prototipu. Rūteris darbojas 5G mmWave spektrā un savienotajām iekārtām spējot nodrošināt līdz šim nebijušas kvalitātes datu pārraidi, apgalvo izstrādātāji.

Paredzams, ka rūteris īpaši noderīgs nākotnē varētu būt tādām industrijām kā kuģniecība un citām, kur nepieciešama jaudīga un ātra datu apmaiņa.

Lasīt vairāk

Mājokļu aizdevumus Latvijā izsniedz uz arvien garākiem termiņiem

Foto: Shutterstock

Augstas inflācijas apstākļos un būtiski pieaugot dzīves dārdzībai, kas pārsniedz algu pieaugumu, iedzīvotāji Latvijā izvēlas ņemt mājokļa aizdevumus uz iespējami garāku laika periodu. Šogad uz termiņu no 25 līdz 30 gadiem hipotekārais kredīts izsniegts 46% no jauna slēgto kredītlīgumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2020. gadā, liecina AS "Kredītinformācijas Birojs" apkopotā informācija.

Lasīt vairāk

Latvijas olu ražotāja IPO: ieguldītājus vilina ar konkrētiem attīstības plāniem

Lai gan augstās procentu likmes, inflācija un visas globālās likstas finanšu tirgus ir sabiedējušas un globāli pieredzēts kritums jaunu uzņēmumu debijā biržā, Latvijas olu ražotāja "APF Holdings" vadītājs Jurijs Adamovičs saka, ka nav tāda pareizā brīža, kad startēt biržā. Viņš tic, ka uzņēmuma nule sāktais sākotnējais akciju piedāvājums būs veiksmīgs.

Raidījums "Nākotnes kapitāls" iztaujā šī gada vienīgo Latvijas sākotnējā publiskā akciju piedāvājuma (IPO) izteicēju.

Lasīt vairāk

'Lidl' plauktos būs vairāk Latvijas piena produktu; atklāj lielākos ražotājus

Foto: Publicitātes foto

Lai palielinātu vietēji ražoto produktu skaitu, līdz šī gada beigām ar "Pilos" zīmolu piedāvāto Latvijas piena produktu skaits "Lidl" dubultosies un pārsniegs 20, liecina mazumtirgotāja sniegtā informācija. Pašlaik tiek piedāvāti 11 Latvijā ražoti piena produkti.

Lasīt vairāk

KP atļāvusi 'Kool Latvija' mātesuzņēmumam pārņemt vairāk nekā 50 degvielas uzpildes staciju

Foto: DELFI

Konkurences padome (KP) atļāvusi SIA "Kool Latvija" mātesuzņēmumam Igaunijas "Aqua Marina" iegādāties un izmantot tiesības pārvaldīt kopumā vairāk nekā 50 SIA "East-West Transit" un SIA "Naples" aktīvus - galvenokārt degvielas uzpildes stacijas, kas strādā ar "Latvijas nafta" zīmolu, informēja KP.

Lasīt vairāk

'Mintos' piedāvā ieguldīt mazas summas augsta ienesīguma obligācijās

Foto: Publicitātes foto

Kopfinansējuma platforma "Mintos" sākusi piedāvāt ieguldīšanu augsta ienesīguma obligācijās ar tā saukto "fractional bonds" sistēmu. Tas investoriem dos piekļuvi fiksēta ienākuma vērtspapīriem, nodrošinot pieejamu un vienkāršu veidu, kā diversificēt investīciju portfeļus, tajos iekļaujot arī obligācijas, vēsta uzņēmumā.

Lasīt vairāk

ES sper vienu soli tuvāk digitālajam eiro

Foto: AFP/Scanpix/LETA/F64

Eiropas Centrālās bankas (ECB) Padome trešdien pieņēma lēmumu noslēgt digitālā eiro izpētes posmu, kas ilga 2 gadus. Rezultāti padomi apmierina un tiek dota "zaļā gaisma" nākamajam digitālā eiro projekta posmam – sagatavošanās fāzes pirmajai daļai. Kā skaidro Latvijas Banka, tas ļauj Eirosistēmai – ECB un eirozonas nacionālajām centrālajām bankām – turpināt darbu pie digitālā eiro analīzes un infrastruktūras ieviešanas izvērtēšanas.

Lasīt vairāk

'Rail Baltica' saņems papildu 1,1 miljardu eiro nākamajiem projekta īstenošanas posmiem

Foto: Publicitātes attēli

Baltijas valstu kopuzņēmums "RB Rail" paziņojis par jauna finansēšanas līguma parakstīšanu ar Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūru (CINEA) 928 miljonu eiro apmērā.

Šis finansējums kopā ar triju Baltijas valstu nacionālo līdzfinansējumu pārsniegs 1,1 miljardu eiro, lai nodrošinātu turpmākos darbus "Rail Baltica" ātrgaitas dzelzceļa infrastruktūras ieviešanā.

Lasīt vairāk

'X' sāk iekasēt maksu no jauniem lietotājiem par pamatfunkcijām

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Miljardierim Īlonam Maskam piederošā sociālās saziņas platforma "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter", izmēģinājuma režīmā Jaunzēlandē un Filipīnās sākusi iekasēt maksu no jauniem lietotājiem par tādām pamatfunkcijām kā ierakstu publiskošana.

Lasīt vairāk

Astoņās Francijas lidostās trešdien izsludināta trauksme

Foto: AP/Scanpix/LETA

Astoņās lidostās Francijā trešdien izsludināta trauksme saistībā ar drošības riskiem, vairākas no tām evakuētas, apdraudējuma dēļ slēgta arī Versaļas pils, vēsta aģentūra "Reuters".

Lasīt vairāk

'Uz pauzes'. Skultes LNG termināļa attīstītāji vēl nemet plinti krūmos

Foto: Shutterstock

Lai gan Saeima ceturtdien konceptuāli lēmusi, ka Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināļa projekts vairs nav nepieciešams, projekta attīstītāji saka, ka projekts ir "iepauzēts" un cerības par tā izveidi atmestas nav.

Lasīt vairāk

Kā Islande apsteidza Baltijas valstis. Intervija ar Reikjavikas biržas prezidentu

Foto: Publicitātes foto

Nelielā salu valsts Islande, kas nevar lepoties ar milzīgiem dabas resursiem un 2008. gadā pieredzēja finanšu krahu, daudzos aspektos ir apsteigusi salīdzinoši lielākās Baltijas valstis. Viens no tiem ir kapitāla tirgi. Islandes biržā sekmīgi tiek tirgotas trīsdesmit dažāda mēroga uzņēmumu akcijas, un biržas vadītājs uzskata, ka nākotnē šis skaitlis varētu dubultoties. Šogad vien valsts varētu pieredzēt trīs jaunus akciju piedāvājumus biržā, sarunā ar "Delfi Bizness" sacīja Reikjavikas biržas vadītājs Magnuss Hardarsons.

Lasīt vairāk

ES tiesa noraida 'Ryanair' prasību pret EK par palīdzību 'airBaltic' pandēmijas laikā

Foto: DELFI

Eiropas Savienības (ES) otra augstākā tiesa noraidījusi Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" prasību pret Eiropas Komisiju (EK) par Latvijas sniegto finansiālo atbalstu nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic" koronavīrusa pandēmijas seku pārvarēšanai.

Lasīt vairāk

Rīdziniekiem NĪN atvieglojumu saņemšanai jāreģistrē elektroniskās saziņas kanāls

Foto: Publicitātes attēli

Lai 2024. gadā Rīgā saņemtu nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus, iedzīvotājiem līdz 1. janvārim jāreģistrē oficiālā elektroniskā adrese vai jāsniedz piekrišana elektroniskai saziņai ar Rīgas pašvaldības Finanšu departamentu. Elektroniskās saziņas kanālam jābūt aktīvam visu taksācijas gadu, uzsver Rīgas domē.

Lasīt vairāk

Stikla pārklājumu ražotāja 'GroGlass' dibinātājs aiziet no vadītāja amata

Foto: Valsts kanceleja

Sergejs Kostjučenko amatā nomainījis līdzšinējo augstas tehnoloģijas stikla pārklājumu ražotāja SIA "GroGlass" valdes priekšsēdētāju un dibinātāju Aleksandru Kelbergu, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Lasīt vairāk

Ēkā Elizabetes ielā 2 plānots veidot pirmo valsts biroju

Foto: Valsts nekustamie īpašumi

Ēka Rīgā, Elizabetes ielā 2 kopā ar ēku Kronvalda bulvārī 6 var kļūt par pirmo valsts biroju, centralizējot publiskā sektora iestādes no desmit adresēm uz divām.

Par šo nākotnes attīstības ieceri diskutēts publiskā sektora konferencē "Valsts birojs – šodienas lēmums", informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Lasīt vairāk

Futbola nodokļu skandāls: ēna krīt pār Gorkšu ģimeni un 'Audu'

Foto: Latvijas Futbola federācija

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nodevis kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pret kāda futbola kluba amatpersonu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomu ēna krīt pār Latvijas futbolā labi zināmo Gorkšu ģimeni un viņu ilggadējo lolojumu – futbola klubu "Auda".

Lasīt vairāk

'Elektrum' nodrošinās plašāko īpaši ātrās uzlādes tīklu Latvijā

Foto: Shutterstock

Elektromobilitāte šobrīd piedzīvo strauju izaugsmi. Četru gadu laikā "Elektrum Drive" uzlādes tīkla kapacitāte ir pieaugusi no 7 līdz vairāk nekā 200 pieslēgvietām šogad, un zīmola pakalpojumi ir pieejami visā Baltijā.

Lasīt vairāk

'airBaltic' pārtrauc lidojumus uz un no Telavivas

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņo, ka, ņemot vērā pašreizējo situāciju Izraēlā, visi "airBaltic" lidojumi uz un no Telavivas tiek atcelti līdz 2024. gada 1. janvārim.

Lasīt vairāk

Jāmāj ardievas? Masks apsver iespēju pārtraukt 'X' darbību ES, vēsta medijs

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īlons Masks apsver iespēju sociālo mediju platformai "X", kas iepriekš bija pazīstama kā "Twitter", aiziet no Eiropas Savienības (ES) tirgus, vēsta portāls "Business Insider".

Lasīt vairāk

ASV uzraugi varētu apstiprināt 'Bitcoin' ETF jau šogad, uzskata kriptovalūtu uzņēmējs

Foto: Midjourney/DELFI

Lai gan ASV finanšu tirgus uzraugi ilgstoši ir bijuši skeptiski noskaņoti pret kriptovalūtām, kā uzskata digitālo monētu uzņēmuma "Galaxy Investment Partners" vadītājs Maiks Novograts, pirmais "Bitcoin" biržā tirgotais fonds (ETF) varētu amerikāņiem būt pieejams jau šogad.

Lasīt vairāk

'Madara Cosmetics' strauji attīstījusi eksportu uz kosmētikas dzimteni

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Kosmētikas tirgus ir ļoti dinamisks, tādēļ uzmanīgi jāseko līdzi visām jaunākajām tendencēm un patērētāju vēlmēm. To dara arī Latvijas kosmētikas ražotājs AS "Madara Cosmetics", ik gadu piedāvājot virkni jaunu produktu. Ar tiem izdevies iegūt ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu iedzīvotāju uzticību. Pēdējā laikā pārsteidzoši labi rezultāti uzrādīti Francijā.

Lasīt vairāk

Grāmatu izdevēja 'Jumava' nodokļu parāds jau sasniedz 19,72 tūkstošus eiro

Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 19. oktobrī, jauns nodrošinājums reģistrēts grāmatu izdevējam SIA "Jumava", informē "Lursoft Klientu portfelis".

Lasīt vairāk

'Rimi' iepērkas blakus 'Akropole Alfa' – noslēgts gada lielākais zemes iegādes darījums

Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas mazumtirdzniecības līderiem "Rimi Latvia" ir iegādājies 3.6 ha lielu zemesgabalu blakus t/c "Alfa Akropole" Rīgā, ziņo nekustamā īpašuma kompānija "Colliers".

Lasīt vairāk

Ministrija: EK priekšlikumam būs graujoša ietekme uz Latvijas zvejniecību un zivju apstrādi

Foto: LETA

23. un 24. oktobrī zemkopības ministrs Armands Krauze piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē Luksemburgā, kurā dalībvalstis lems par zvejas iespējām Baltijas jūrā 2024. gadā, nosakot pieļaujamo zvejas apjomu.

Lasīt vairāk

Maltā aizliegs elektroskrejriteņu nomu

Foto: Publicitātes attēli

Malta ar 1. martu aizliedz elektroskrejriteņu nomu, pavēstīja valdība.

Lasīt vairāk

Ķīna ierobežo grafīta eksportu, saasinot globālās tehnoloģiju kaujas

Foto: Shutterstock

Ķīna ir nākusi klajā ar plāniem ierobežot grafīta – minerāla, kas ir ļoti svarīgs elektrisko transportlīdzekļu bateriju ražošanā – eksportu, pamatojoties "uz valsts drošības apsvērumiem", vēsta CNN.

Lasīt vairāk

Valsts kontrolieris Rolands Irklis kļūs par 'Augstsprieguma tīkls' valdes priekšsēdētāju

Foto: Publicitātes foto

AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) padome saskaņā ar nominācijas komisijas ieteikumiem par valdes priekšsēdētāju izraudzījusies Rolandu Irkli. Plānots, ka valdes priekšsēdētājs darbu sāks 7. decembrī.

Lasīt vairāk

'Novatours' atcēlis ceļojumus uz Jordāniju un apsver izmaiņas braucienos uz Ēģipti

Tūrisma kompānija "Novatours" drošības apsvērumu dēļ ir atcēlusi ceļojumus uz Jordāniju, kā arī kompānija apsver veikt izmaiņas ceļojumiem uz Ēģipti, apstiprināja "Novatours" pārdošanas vadītāja Liāna Pudule-Indāne.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!