Daži spējīgie latviešu brāļi

Lai arī cik bieži latviešiem tiktu pārmestas tādas īpašības kā skaudība un vēlme vienam otru 'apēst', vēsture pierāda, ka esam spējīgi turēties kopā un vismaz ģimeņu ietvaros paveikt lielas lietas. Skats.lv atgādina dažus no spilgtākajiem Latvijas brāļu piemēriem.
Daži spējīgie latviešu brāļi
1
Reinis un Matīss Kaudzītes bija latviešu rakstnieki un skolotāji, kuri divatā sarakstījuši pirmo romānu latviešu valodā - ‘Mērnieku laikus’. Kļūstot par nozīmīgu valsts kultūras daļu, abi brāļi tika pie pirmā memoriālā muzeja Latvijā.
Arhīva foto
Daži spējīgie latviešu brāļi
2
Brāļu faktors ļoti plaši pārstāvēts ir arī sportā, kur populārākie šobrīd ir ‘skeletona karaļi’ brāļi Dukuri. Vēl vieni brāļi, kuriem patīk slīdēt pa ledu, ir kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici. Basketbolā ģimenes vērtībās pārstāv Kristaps un Sandis Valteri, airēšanā - brāļi Klementjevi, bet pludmales volejbolā - brāļi Šmēdiņi.
Publicitātes foto


Daži spējīgie latviešu brāļi
3
Par sevi publiskajā telpā bieži vien atgādina arī Juris un Andrejs Žagari, abiem aktīvi darbojoties gan kultūras nozarē, gan uzņēmējdarbībā, gan politikā.
LETA


Daži spējīgie latviešu brāļi
4
Latvijā brāļi ir spējuši sevi pierādīt arī kā spējīgus uzņēmējus. Piemēram, ietekmīgie IT nozares uzņēmēji - Jānis un Normunds Bergi (attēlā), Ivars un Aivars Muravski, kuri tur stabilu vietu valsts miljonāru sarakstā, kā arī bijušā festivāla ‘Baltic beach party’ un Latvijas 1. rokkafejnīcas saimnieki - Raivo un Mareks Mediņi.
LETA


Daži spējīgie latviešu brāļi
5
Tā kā mēs esam muzikāli spēcīga tauta, par brāļu trūkumu šajā nozarē sūdzēties nedrīkstam, kas varētu būt saistīts ar to, ka jau pašā saknē par latviešu mūzikas kultūras pamatlicējiem tiek uzskatīti 19. gadsimta vidū dzimušie brāļi Jurjāni - Pēteris, Andrejs (attēlā), Juris un Pāvuls. Mūzikas tradīcijas ir turpinājuši attīstīt arī brāļi Kalniņi, Kokari, Virgas, kā arī daudzi citi.
Arhīva foto
Latvijas basketbola Goda zāles leģendas Latvijas basketbola Goda zāles leģendas  
Latvijas skatuvei zudušie festivāli Latvijas skatuvei zudušie festivāli   (26)
Tautas, kas turpina sapņot par neatkarību Tautas, kas turpina sapņot par neatkarību   (3)
Pasaules līderi, kuri viesojušies Latvijā Pasaules līderi, kuri viesojušies Latvijā  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.