Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā

Dažiem ziema saistās ar aukstiem vakariem uz dīvāna zem segas, citiem – ar laiku, kad izbaudīt visus aktīvos ziemas sporta veidus. Ziemā patīkamu nodarbošanos var atrast ikviens – gan mierīgas atpūtas, gan piedzīvojumu cienītāji. Piedāvājam ieskatu dažās idejās, kā pavadīt ziemas aukstos mēnešus.
Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā
1
Nūjošana. Sportiska nodarbe, ko neskar ne vecuma ierobežojums, ne laikapstākļi, būs nūjošana. Lai gan tā kādam varētu šķist vienkārša pastaiga, patiesībā tā nodarbina lielāko daļu cilvēka ķermeņa muskuļu! Nūjošana lieliski apvienos gan kardiotreniņu, kurā nav jāuztraucas par pārslodzi, gan brīnišķīgu atpūtu svaigā gaisā.
AS "Latvijas valsts meži"
Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā
2
Slēpošana un snovošana. Līdz ar pirmo sniegu atsākas rosība kalnu slēpošanas trasēs, lai baudītu slēpošanas un snovošanas priekus. Lai arī Latvijā nav augstu kalnu, tomēr varam lepoties ar daudzām kvalitatīvi labiekārtotām trasēm, kuras atzinīgi novērtē aktīvās atpūtas cienītāji. Taču tiem, kuri vēlas vairāk miera un klusuma, ir iespēja slēpot ar distanču slēpēm pa mežu, pļavu vai jūras krastu, ko AS „Latvijas valsts meži" (LVM) apsaimniekotajās teritorijās var darīt teju jebkurā vietā.
www.pexels.com


Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā
3
Peldēšana āliņģī. Ne visiem pietiek dūšas šādai aktivitātei, tāpēc, lai norūdītos, vispirms jāsāk ar regulāriem kontrastdušu rituāliem. Organisma regulāra norūdīšana palielina spēju pretoties vīrusu un saaukstēšanās slimībām. Lai ar peldi āliņģī nenodarītu sev pāri, 10–15 minūtes pirms tam ieteicams paskriet, savukārt, dodoties ūdenī, darīt to pakāpeniski un uzvilkt peldcepuri vai pat divas, jo tas palīdz saglabāt ķermeņa siltumu. Pēc peldes noteikti jāparūpējas par siltu apģērbu, zeķēm, cimdiem, apaviem un tēju.
AS "Latvijas valsts meži"


Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā
4
Slidošana. Viena no jaukākajām ziemas izklaidēm ir slidošana, kas piemērota teju ikvienam, turklāt plaši pieejama gandrīz katrā Latvijas pilsētā. Tomēr, ja publiska slidošanas vieta tavas mājvietas tuvumā nav pieejama, tad var doties uz vietējām ūdenstilpēm. Bet to dari tikai tad, kad vidējā gaisa temperatūra ilgu laiku ir stipri zem nulles un ūdenstilpes ledus kārta ir bieza.
www.pixabay.com


Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā
5
Došanās pārgājienā. Pārgājiens mežā ir ne tikai lieliska fiziskā aktivitāte, bet arī labs veids, kā izbaudīt ziemas maģisko skaistumu kopā ar ģimeni vai draugiem. Lai pārgājiena laikā nekļūst auksti, jau iepriekš parūpējies par piemērotu apģērbu, kā arī termosā paņem līdzi karstu tēju.
www.pexels.com


Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā
6
Suņu pajūgs un izjādes ar zirgiem. Īstu ziemas eksotiku sagādās brauciens sniega suņu – Sibīrijas haskiju pajūgā, ko dažādās vietās piedāvā tepat Latvijā. Brauciens suņu pajūgā būs piemērots azartiskākajiem piedzīvojumu meklētājiem. Savukārt izjāde ar zirgu sniegotā mežā būs piemērota tiem, kuriem patīk mierīgāka atpūta. Izjāde zirga mugurā pa piesnigušu mežu būs piemērota kā pieaugušajiem, tā bērniem vecāku uzraudzībā.
www.pexels.com


Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā
7
Sniega čības. Kāds dodas izbraucienā ar slēpēm, kāds vizinās ar ragaviņām no kalna, bet vēl kāds iekaro ūdenstilpņu ledu ar slidām, bet, piemēram, LVM Jaunmoku pils parkā ir iespēja baudīt ko neparastu – doties pastaigā, apaujot sniega čības. Ja kupenas ir gana dižas, čības ļauj staigāt pat pa irdena sniega virsu. Ja sniega mazāk – tās neļauj paslīdēt. Jebkurā gadījumā – neatkārtojamas sajūtas garantētas.
www.pixabay.com
Pieci iemesli, kāpēc māju apsildīt ar malku Pieci iemesli, kāpēc māju apsildīt ar malku   (16)
Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā   (13)
Latvijas izcilie dižkoki un kur tos meklēt Latvijas izcilie dižkoki un kur tos meklēt   (2)
Sešas iespaidīgas moderno laiku koka celtnes pasaulē Sešas iespaidīgas moderno laiku koka celtnes pasaulē   (1)
Kāda ziema šogad gaidāma? Pētām ticējumus un laikazīmes Kāda ziema šogad gaidāma? Pētām ticējumus un laikazīmes  
Pieci mīti par Latvijas meža nozari Pieci mīti par Latvijas meža nozari   (17)
Sabiedriskais transports ar koksnes dīzeļdegvielu Sabiedriskais transports ar koksnes dīzeļdegvielu   (2)
Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.