Foto: Publicitātes foto

Šveices pulksteņu ražotājs "Franck Muller" sadarbībā ar nekustamā īpašuma attīstītāju "London Gate" Dubaijā būvē jaunu torni, kas izcelsies citu vidū. Jaunais debesskrāpis "Aeternitas" formas ziņā nebūs nekas sevišķs, taču tā augšpusē plānots gigantisks laikrādis; precīzu laiku varēšot saskatīt pat no sešu kilometru attāluma, ziņo CNN.

Uzņēmuma paziņojumā presei pausts, ka plānotā ēka būs 450 metrus augsta un tajā būs pieejami 649 smalki dzīvokļi – vienas, divu un trīs guļamistabu apartamenti. Plānots arī peldbaseins, jogas studija, bibliotēka, kā arī vairākas kultūrai un mākslai atvēlētas telpas.

Taču zīmīgs šis debesskrāpis kļūs ar pulksteni tā augšpusē. Laikrādis būs 40 metrus augsts, 30 metru plats. "London Gate" pārstāvis lēš, ka ciparnīcu varēs redzēt pat no sešu kilometru attāluma. Jauno torni iespaidīgumā pārspēj tikai "Fairmont Makkah" pulksteņa tornis Mekā, Saūda Arābijā. "Franck Muller" tornis būs četras reizes augstāks par Londonas Bigbenu.

Topošās celtnes nosaukums radies no jau esošas "Franck Muller" pulksteņu kolekcijas. Šis zīmols dibināts 1991. gadā un tam ir stabila vieta luksusa laikrāžu sortimentā. Šī zīmola pulksteņus gan lieto, gan reklamē Deivids Bekhems, Krištianu Ronaldu, Kanje Vests, Arnolds Švarcenegers, Eltons Džons, Parisa Hiltone, Konors Makgregors un citi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!