Foto: Latvijas armija

Ādažu bāzē piektdien ar svinīgu ceremoniju noslēgsies starptautiskās militārās mācības "Saber Strike 2014", kuras šogad notiek vienlaikus ar uzņemošās valsts atbalsta mācībām "Baltic Host 2014" un jūras spēku mācībām "Baltops 2014", aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Jau ziņots, ka no 9.jūnija līdz 20.jūnijam Baltijas valstīs notiek ASV Eiropas spēku vadītās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike 2014".

Sauszemes un gaisa spēku mācībās "Saber Strike 2014", kuru uzņemošā valsts rotācijas kārtībā šogad ir Latvija, piedalās karavīri no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Norvēģijas, Lielbritānijas un ASV, kļūstot par līdz šim plašākajām "Saber Strike" mācībām. Tajās kopumā piedalās aptuveni 4700 karavīru, tostarp vairāk nekā 500 Latvijas karavīru, un ir iesaistītas aptuveni 800 dažādas militārās tehnikas vienības.

Visās trijās Baltijas valstīs - Tartu, Igaunijā, Rīgā, Latvijā, un Nemienčīnē, Lietuvā, - vienlaicīgi norisinājās brigādes līmeņa štāba mācības, bet Latvijā un Lietuvā - arī lauka taktiskās mācības. Latvijā tās notika Ādažu poligonā.

Gaisa operāciju nodrošināšanai tika izmantota aviācijas bāze Emari, Igaunijā, un Lielvārdē, Latvijā.

ASV Sauszemes spēku organizētās ikgadējās mācības "Saber Strike" notiek Baltijas valstīs jau ceturto reizi ar mērķi uzlabot militāro vienību sadarbību, kaujas spējas un gatavību aizsardzības un uzbrukuma operācijām, kā arī trenēties pildīt uzņemošās valsts lomu.

Jau no piektdienas, 20.jūnija, ārvalstu bruņoto spēku militārā transporta kolonnas pārvietosies pa valsts ceļiem, kas no Ādažu poligona dosies uz dažādām vietām Latvijā. Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem īslaicīgiem satiksmes kustības apgrūtinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!