Foto: Gata Pabērza kolāža
2022. gads vēsturē uz visiem laikiem iegāja ar Krievijas uzākto karu Ukrainā. Tas ietekmēja tendences gan Latvijas, gan pasaules sportā, ko apliecina arī MVP lasītāju interese par konkrētajiem rakstiem un tēmām. Tieši lasītāju dēļ cenšamies, un turpināsim to darīt arī 2023. gadā.

Kristaps Zutis: 'Man ir daudz ko pastāstīt. Neapstāšos, kamēr Briedis neaizies no politikas'

Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

"Teikšu godīgi – iepriekš domāju, ka Briedis vienkārši ir dumjš, un cilvēki ar viņu manipulē. Bet, analizējot viņa pēdējos gājienus, jāatzīst, ka viņš ir nevis dumjš, bet gan ļauns. Cilvēks bez morāles un ētikas," skarbus vārdus savam kolēģim jūlija beigās veltīja Kristaps Zutis. Viņa komentāru par Maira Brieža izvēlēm un vēlmi iet politikā iegādājās vairāk nekā 70 lasītāju un vismaz aplūkoja vairāk nekā 80 tūkstoši.

Lasīt vairāk

Uzspridzināt nedrīkst atstāt. Ko darīt ar Siguldas trasi un cik tā mums izmaksā

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ik pa laikam kāds Siguldas trases sakarā izmet joku, ka lētāk būtu, tēlaini izsakoties, nospiest pogu un uzlaist to gaisā. Gada sākumā parēķinājām un paprovocējām. Statistika apliecina, ka tas ieinteresēja arī sabiedrību, jo rakstu iegādājās vairāk nekā 40 lasītāju, bet atvēra gandrīz 70 tūkstoši.

Lasīt vairāk

'Šī ir iespēja. Vai nu tagad, vai...' Artūrs Irbe par krieviem, karu un sarkanajām līnijām

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Karavīra dzīvība Krievijā arvien nav nekā vērta – tieši tāpat, kā tas bija Otrajā pasaules karā. Lielgabalgaļa, kuru var sūtīt uz priekšu, līdz pretiniekam izbeigsies munīcija... Es tiešām ļoti ceru, ka cilvēki Krievijā ieraudzīs un sapratīs, kas notiek Ukrainā," marta sākumā teica Artūrs Irbe. Diemžēl nu jau pagājis gandrīz gads, bet Krievijas armija turpina slepkavot Ukrainas iedzīvotājus.

Lasīt vairāk

Kas patiesībā notika tovakar? Kurš gribēja novākt no ceļa Ivo Lakuču un kāpēc tas izdevās

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Par kādiem nāves grēkiem šāda attieksme pret kādu, kurš Latvijas BMX labā it kā paveicis lielas lietas? Ironiski, bet būtiskākā komponente atbildei uz šo jautājumu – Ivo Lakučs allaž bijis tas, kurš "testē robežas", ir daudz tādu, kam tas nepatīk, tāpēc "pretinieki meklē iespējas viņu nomelnot".

Lasīt vairāk

Sliktākais vārtsargs NHL? Elvis Merzļikins grimst Kolumbusas bezcerības purvā

Foto: Kolumbusas Blue Jackets publicitātes foto

Hokeja ekosistēma iekārtota tā, ka atbildību par ielaistajiem vārtiem nes pilnīgi visi, bet vislielāko – vārtsargs. Pat ja visi laukumā esošie pēkšņi aizķeras aiz savām šņorēm vai zilās līnijas – tieši tāpēc vārtos ir sestais spēlētājs. Lai glābtu, kad gadījies sašmucēties. Kolumbusas vārtsargu (arī Elvja Merzļikina) pamestais glābšanas riņķis komandas virzienā bijis pustukšs, lai neteiktu – caurs.

Lasīt vairāk

'Nošautu abus. Lai viņi deg ellē!' LBL čempions Ukrainas frontes karstajā punktā

Foto: DELFI kolāža/Romāns Kokšarovs

"24. februāra agrā rītā atskanēja sprādzieni, bet man miegā bija sajūta, ka ārā gāž lietus un ducina pērkons. Pie sevis vēl nodomāju, cik tas ir nelaikā, jo biju plānojis veikt piešaudi. Izgāju uz balkona un kļuva baisi..." nepilnus divus mēnešus pēc noziedzīgā kara sākuma atcerējās bijušais BK "Ventspils" leģionārs Andrejs Kapinoss, kuru MVP sazvanīja, kad viņš uz dažām dienām no frontes bija atgriezies dzimtajā Harkivā.

Lasīt vairāk

Armands Puče: Čekists pie atvērta zārka

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Tagad mēs redzam šo mākslinieku (un arī sportistu) patieso stāju un attieksmi, sitot plaukstas un dziedot dziesmiņas par Ukrainā nogalinātajiem – tā sauktās speciālās operācijas ietvaros... Bet Rīgā viņi uzstājas tiem pašiem, kas 9. maijā kaut ko murmina par mūsu atbrīvošanu, bet gadu mijā šampanieti rauj vaļā pēc Maskavas laika. Šo nosacīto "Krimas tiltu" Latvijā aprūpē un apstāv konkrēti cilvēki un grupas, starp kuriem viens bijušais KHL Padomes loceklis Juris Savickis te iederas kā sarkana tulpe astotajā martā. Ja vāzē ir ūdens, tā ilgi stāv," mēnesi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā rakstīja Armands Puče.

Lasīt vairāk

'Lai nebūtu nekādas nožēlas'. Porziņģis par izlases iespējām, gaisotni Dalasā un kluba maiņu

Foto: AP/Scanpix/LETA

"Pēc 2017. gada čempionāta mēs pēc pēdējās spēles pasēdējām. Es džekiem teicu – nākamais mums reāli jāvinnē! Atceros, ka Jānis Strēlnieks un Dairis [Bertāns] teica – uj, mums jau būs 32 gadi, nezinām, vai mēs vēl būsim izlasē. Mierināju, ka viss būs kārtībā – es būšu vecāks, visi būs nobriedušāki, jūs būsiet vēl pīķī. Teicu, ka būs viss šis pasākums jāceļ ārā! Tātad šogad ir "EuroBasket", un 2025. gadā tas notiks Latvijā, vai ne? Un nākamgad Pasaules kauss," augustā ekskluzīvā intervijā izteicās Kristaps Porziņģis.

Lasīt vairāk

'MVPersonība': Artis Ābols par dusmām uz Hārtliju, zagšanu ģērbtuvēs, vectēva sentimentu, kara draudiem

Foto: Kadrs no video

Gada sākumā pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm "MVPersonība" rubrikā uz videointerviju uzaicinājām Latvijas hokeja treneri Arti Ābolu. Tā kļuva par rubrikas visskatītāko un vispirktāko sarunu.

Skatīties

Apceļot pasauli un apsvērt dažādas karjeras. Žanis Peiners atpakaļ basketbolā neraujas

Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

"Labāk spēlēt, kad nekas nesāp. Visam savs laiks. Skaidrs, ka 20 gados tā var. Bet 30 gadu vecumā – es vairs nevaru atļauties iet spēlēt par velti. Varētu atļauties priekam, ja nekas nesāpētu – un lai resns nepaliktu. Bet citādi? Nē," gada sākumā pārdomās par basketbolu un dzīvi bez tā dalījās Žanis Peiners.

Lasīt vairāk

Raimonds Rudzāts: Ardievas Lāčplēša tēlam jeb kā Mairis Briedis 'nokautēja' pats sevi

Foto: Vladislavs Proškins/F64

Vēl pirms Mairis Briedis pēc Krievijas uzsāktā kara nenostājās neviena pusē un 4. maijā nestāstīja latviešiem, kāpēc būtu jāsaglabā okupācijas simbols Uzvaras parkā, viņš jau bija paslīdējis uz Džeika Pola banāna mizas. "Gadiem ilgi kopto tēlu, kas Briedi tuvināja mūslaiku versijai par Lāčplēsi, viņš nosēdinājis uz dēļiem ar iespaidīgāku kombināciju nekā savā slavenākajā nokautā Manuelu Čarru," rakstīja Raimonds Rudzāts.

Lasīt vairāk

'Sagatavot sevi nāvei'. Ernests Gulbis grib pārņemt Latvijas tenisa vadību

Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Godīgi sakot, mēs neesam tur tikuši, pateicoties valstij, pateicoties Latvijas Tenisa savienībai un tās darbam. Mēs esam tur tikuši par spīti," jūlija beigās atzina visu laiku labākais Latvijas tenisists Ernests Gulbis. Tobrīd viņš bija ceļā uz Tenisa savienības prezidenta amatu, ko ieguva pāris mēnešus vēlāk.

Lasīt vairāk

'MVPersonība': Gundars Vētra par 90. gadu NBA, naudu Latvijā, olimpiādi Barselonā un draugiem Krievijā

Foto: Kadrs no video

Barselonas olimpiāde, basketbols, krekli, sirdsapziņas... Pagājuši 30 gadi, vēsture izmetusi slaidu loku, un savā ziņā mēs atkal esam turpat – krustcelēs, kurās daudziem jāpieņem lēmums: lepnā Latvija vai izdevīgā Krievija. Gundars Vētra šīs kurpes piemērīja toreiz, un maksājis par šo lēmumu kopš tās dienas.

Skatīties

'Neiešāva' plecā, iešāva kājā... Kā izjuka Novāka Džokoviča shēma iekļūšanai Austrālijā

Foto: AP/Scanpix/LETA

Daudziem bija liels pārsteigums, kad 4. janvārī Novaks Džokovičs paziņoja par dalību "Australian Open", kāpa lidmašīnā un devās ceļā uz Austrāliju, lai startētu gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā. Līdzīgi kā daudzos citos sporta pasākumos, arī "Australian Open" bija definējis sev darbu zaļajā režīmā, kas savukārt nozīmē atļauju spēlēt tikai vakcinētiem sportistiem. Kāds Džokovičs pavisam droši nebija.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!