Jēra gaļu jāuzglabā ledusskapī tā, lai tā nenonāktu tiešā saskarē ar gatavo pārtiku vai tiem produktiem, kas pirms ēšanas netiks termiski apstrādāti. Jēra gaļa ir piemērota saldēšanai – mazākos gabalus saldētavā var uzglabāt līdz trīs mēnešiem, lielākos – līdz sešiem.
Sautēta jēra gaļa ar baklažāniem
Cepeškrāsnī sautēta jēra gaļa ar baklažāniem - aromātiska un labi garšos kopā ar rīsiem vai kartupeļiem.
Jēra gaļas un fetas salāti
Interesanti un sātīgi salāti laiskām svētdienas vakariņām svaigā gaisā.
Jēra stilba cepetis
Jēra stilba cepetis un neatņemama sastāvdaļa – rabarberu ievārījums.
Jēra krūtiņas cepetis
Lai mazinātu jēra gaļas samērā specifisko aromātu, gaļu liec bļodā, pārlej ar kefīru un atstāj uz četrām stundām. Cits variants - pirms gatavošanas iezied gaļu ar sinepēm.
Plovs ar jēra gaļu
Plovs ar jēra gaļu derēs gardai maltītei gan ikdienā, gan ciemiņus gaidot.
Sautēta jēra gaļa ar garšvielām
Kārtīgi marinēta un sautēta jēra gaļa.