Foto: Shutterstock
Dilles tik smaržīgas un vasarīgas, tik ļoti veselīgas. Jau labu laiku tās gozējas superproduktu sarakstā. Lai tiešām varētu uzņemt visas diļļu vērtīgās vielas, tās ir jāēd kopā ar kādām no taukvielām. Noderēs gan skābs krējums, gan sviests, gan eļļa.

Diļļu intensīvā garša izceļ un piešķir svaigumu ikvienam ēdienam. Nepārspīlēšu, ja teikšu, ka bez dillēm daži ēdieni nav iedomājami, bet ieskābēt tik iecienītos gurķīšus bez dillēm vispār nav iespējams. Tie vienkārši neieskābs, bet paliks rūgti.

Piedāvājam 12 gardas idejas ēdieniem ar dillēm. Baudi vasaru!

Garšaugos marinēts Jāņu siers

Nevienam nav noslēpums, ka nereti pēc svētkiem ledusskapjos rodas dažu ēdienu pārpalikums. Lieldienās mūždien jādomā, ko darīt ar izvārīto olu kalnu, Ziemassvētkos pelēko zirņu bļodas tā arī netiek izēstas un piparkūkas vēl labu laiku mētājas visos stūros. Pēc vasaras saulgriežiem tā mēdz iekrāties ķimeņu siers, ko kats sevi cienošs latvietis uzskata par obligātu ciemakukuli vasaras vidū.

Lasīt vairāk

Ātrie mazsālītie gurķi - gatavi četrās stundās!

Foto: Shutterstock

Ātrie mazsālītie gurķi - četras stundas un ceļami galdā. Receptes pierakstā saglabāts autores izteiksmes stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi

Foto: Shutterstock

Ļoti gards veids, kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.

Lasīt vairāk

Graudainais biezpiens ar redīsiem un zaļumiem

Foto: Shutterstock

Pavasarīgi vieglu uzkodu var pagatavot, sajaucot graudaino biezpienu ar redīsiem un zaļumiem. Var izvēlēties jebkādus zaļumus, kas mājās, piemēram, tomātus un Ķīnas kāpostu.

Lasīt vairāk

Pankūku rullīši ar lasi

Foto: Shutterstock

Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!

Lasīt vairāk

Sāļā jubilejas torte ar jūras veltēm un odziņu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bagātīga un bezgala trekna jūras velšu torte ar trīs veida krēmiem - tieši tāda, kāda piestāv nopietnām jubilejas reizēm. Kūpināts lasis, garneles, ikri - te visa ir tik daudz un viss ir tik garšīgs!

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi saldkrējuma mērcē

Foto: Vida Press

Vakariņas fiziska darba darītājiem, jo tie, kuriem ir sēdošs darbs, šādas kaloriju bumbas ēst nedrīkst! Protams, ja nebiedē kaloriju jūra, uz priekšu, jo garšo izcili labi!

Lasīt vairāk

Krējuma - zaļumu mērce dārzeņiem, grauzdiņiem un čipsiem

Foto: Shutterstock

Krējuma - zaļumu mērce gardam aizdaram dārzeņiem, čipsiem un grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Virs ugunskura vārīta zivju zupa zaļumos

Foto: Shutterstock

Zivju zupa ir jāvāra uz ļoti lēnas uguns, tieši tādēļ zivju zupa virs ugunskura sanāk tik ļoti garda. Un, protams, zivju zupa vārīta virs ugunskura nozīmē, ka zivis ir tikko noķertas. Lielas zivis sagriež gabalos, bet vidēji lielas vai mazākās vāra veselas. Vāra arī galvas, tikai jāizņem žaunas, jo tās buljonu padara rūgtu. Ja zivis ir sīkas, tad ūdeni vispirms katlā uzvāra. Ja zivis ir lielas, tad tās liek katlā, aplejot ar aukstu ūdeni, un vāra.

Lasīt vairāk

Karstā siera mērce ar dillēm

Foto: Shutterstock

Karstā mērce no kausētā siera ar dillēm - kā piedeva pamatēdienam vai uzkodu galdam.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar gurķiem un redīsiem

Foto: Shutterstock

Atvēsinoša un veldzējoša aukstā zupa ar kraukšķīgiem redīsu un gurķu gabaliņiem. Pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Mājās sālīts šķiņķis ar marinētiem gurķiem, kaņepju sviestu un mārrutkiem Zommera gaumē

Latvietim vienmēr ir "garšojis" labi paēst, tomēr ēšanas paradumi laika gaitā mainījušies. Agrāko skābputru, zirņu pīšu, kļocku un ķīsēļu vietā stājušies pavisam citi, laikmetam atbikstošāki, ēdieni. Tomēr latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās. Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas jau šomēnes sasniegs lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!