Foto: Shutterstock

Šokolādīgo brūnīšu kvadrātiņu kults aizsākās ASV, 19. gadsimta beigās. Tie pārliecinoši turpināja savu uzvaras gājienu, drīz vien iekārtojoties uz palikšanu teju katras sevi cienošas Amerikas kafejnīcas ēdienkartē, tādēļ nolēmām, ka vēsturiskā diena, kad ASV tiks pie sava 45. prezidenta(-es), ir īsti piemērota, lai atzīmētu šo faktu, pagatavojot kādu no 10 "Tasty" krājumos atrodamajām, kārdinošajām brūnīšu receptēm.

Brūnīši jeb brauniji, kā tos dēvē angliski runājošās valstīs, joprojām ir daudzu saldummīļu iecienīts kārums, jo brūnie kvadrātiņi ir neprātīgi gardi un pavisam vienkārši pagatavojami. Tomēr arī te ir šādi tādi knifiņi, tādēļ nenāks par ļaunu uzzināt, kādas ir piecas biežāk pieļautās kļūdas, cepot braunijus, lai veiksmīgi izvairītos no tām.

Galvenās šī kalorijām pārbagātā deserta sastāvdaļas ir sviests, tumšā šokolāde un pavisam neliels daudzums miltu. Brunīšus var uzskatīt par zelta vidusceļu starp treknu, krēmīgu kūku un lielu, mīkstu šokolādes cepumu, jo, atkarībā no receptes, tie var būt gan krēmīgi, gan poraināki, gan ar kraukšķīgu garoziņu, gan mīkstai karamelei līdzīgu konsistenci. Eksperimentēt kārie var pievienot brūnīšiem riekstus, žāvētus augļus, apelsīna miziņas, čili piparus, vai pagatavot blondijus – brūnīšu variāciju bez šokolādes, vien izmantojot brūno cukuru un sviestu, vai liekot lietā balto šokolādi.

Parasti brūnītis tiek baudīts ar kafiju vai pienu, turot šokolādīgo kvadrātiņu rokā, lai ik pa laikam pastieptos pēc nākamā, bet kārumniekiem noteikti jānobauda brūnīši ar sāļās karameles mērci vai uz tiem kūstošu plombīra bumbiņu.

Lai labi garšo!

Samtainie 'Nutella' brūnīši no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Tas šķiet neticami, bet samtaini šokolādīgo un mutē kūstošo "Nutella" brūnīšu pagatavošanai ir nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas! Turklāt ar šo našķi varēs mieloties arī tie, kuriem konstatēta glutēna nepanesamība.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes 'blondijs' ar upenēm

Foto: DELFI

Tā kā mājās bija aizķērusies baltā šokolāde, tumšais braunijs pārtapa par ''blondiju'', bet patīkamākam kontrastam izmantoju tirgū nopirktās upenes. Gala rezultāts? Viens teica, ka garšo līdzīgi biezpienmaizei, kaut gan no biezpiena šeit nav ne smakas, cits izjuta izteiktu baltās šokolādes garšu, bet vēl kādam labpatika saldā un skābā balanss. Kā patiks tev, jānoskaidro ar vienkāršāko – receptes izmēģināšanas – taktiku.

Lasīt vairāk

Braunijs krūzītē nieka trīs minūtēs

Foto: DELFI

Katram reiz pienāk diena, kad ļoti kārojas kas salds. Ja vien mājās ir dažas nepieciešamās sastāvdaļas, tad braunijs krūzītē būs, iespējams, labākais veids, kā remdināt kāri pēc salduma.

Lasīt vairāk

Šokolādīgie brūnīši ar sāļo karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Krēmīgi, šokolādīgi brūnīši, kas pilnai laimei tiek pasniegti, devīgi pārlieti ar sāļo karameļu mērci, iepriecinās jebkuru saldummīli!

Lasīt vairāk

Šokolādes brūnīši bez glutēna

Foto: Vida Press

Arī tie, kuriem ir glutēna nepanesamība, var ēst kūkas! Piemēram, šos braunijus jeb brūnīšus, pagatavo un izbaudi.

Lasīt vairāk

Ķiršu braunijs ar krēmsieru

Foto: Shutterstock

Grēcīgi garšīga šokolādes kūka ar ķiršiem un krēmsiera joslām. Tā iepriecinās gan tevi pašu pie tējas vai kafijas krūzes, gan liks justies īpašiem taviem ciemiņiem.

Lasīt vairāk

Braunija siera kūka

Foto: Privātais arhīvs

Decembrim piestāv šokolāde un deserti, ko citkārt negatavojam. Interesantu siera kūkas recepti mums atsūtījusi lasītāja Nataša, piedāvājam to izmēģināt arī jums! Kā raksta Nataša, kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.

Lasīt vairāk

Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem

Foto: Shutterstock

Lielisks ziemas kārums, turklāt tik viegli pagatavojams. Kūka būs garšīgāka, ja tā nebūs izcepusies pārāk sausa. Izmanto apmēram 20x20 centimetrus lielu pannu.

Lasīt vairāk

Grēcīgi gardais šokolādes braunijs ar ķirbju biezeni

Foto: DELFI

Braunijs un ķirbju biezenis? Visticamāk vairumam šī šķiet nesavienojama kombinācija, tomēr nezinātāji pat nenojaustu par slepeno sastāvdaļu, turklāt šī recepte ir vēl viens radošs gājiens rudens ogas izmantošanai. Ķirbju biezenis ļauj izveidot pasakainu marmoram līdzīgu efektu, tāpēc šī ir ne tikai lieliska garšu, bet arī krāsu kombinācija.

Lasīt vairāk

Gardākie šokolādes brauniji

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojami, mitri un kārdinoši šokolādes brauniji.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!